Laborationsrapport X 2

Ja, det är ungefär lika kul som det låter. L...a...b...o..r..a..t..i..o...n..s......r...a..p....p...o..........r....t. FYFAN för sådan. Det är så tråkigt. På Naturkunskapen är vi tvingade att skriva dessa rapporter efter att vi har haft en laborationslektion. Och det låter väldigt avancerat måste jag säga, men det är det i själva verket inte. Långt ifrån. Men själva rapporterna är inte så roliga. 

"Anteckna noga Dina mätresultat och  iakttagelser under laborationens gång. Presentera mätvärdena i överskådliga tabeller, i form av diagram  eller på annat sätt.  Ofta används mätvärdena för att  rita diagram  men det är mycket viktigt att de  ursprungliga mätvärdena redovisas. Tabeller och diagram kan med fördel ritas i EXCEL , där man även kan applicera en matematisk modell på insamlade mätvärden.

Ange alltid både storheter och enheter i diagrammen. Välj skalor så att avläsning i diagrammen  blir enkla.  Eventuella beräkningar redovisas också under denna rubrik.Om man har många diagram eller tabeller att redovisa kan dessa  läggas i bilagor till rapporten.Ange i vilken bilaga man återfinner resp. diagram."

"Beskriv den teoretiska bakgrunden till experimentet. Vilka modeller används för att beskriva  det som skall undersökas. Vilka förenklingar av verkligheten innebär modellen ?"

Nej fyfan, jag har just skrivit två stycken nu. Och det är nog för ca. 157 år. Tack och godnatt säger jag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0