packing my bags

15+5 kan låta mycket. Men icke. 15 kilo består av kockkläder, knivar, underkläder och några klädesplagg och sminket är inte ens nerpackat. Dom resterande 5 kilona för handbagaget består mestadels av kläder, ska klämma ner en handduk också. Detta blir inte lätt. Undra hur mycket man själv får väga? :P Jag kan klä på mig hälften av alla kläder jag ska ha med mig så får jag plats med mer i väskorna. (...?).

Igår var det grillning och mys hos Jim med Frida, Viktor, Billy och massa andra trevliga människor. Blev endel roliga lekar och sådant. Sedan Buzz, jag sög första vändan, sen ledde jag hela tiden, men förlorade till slut, eller jag kom trea eller nåt.

Ska till morfar nu för har fyller 80 år idag! GRATTIS GRANDPAAA! Mamma är redan där, hon har bakat allting och fixar och grejjar nu. Efter det ska jag (hoppas jag) träffa Angelica! Sen blir de bara chill ikväll fram till 04:15 imorgon morgon :)

Sirisirisirisirisirisirisirisirisirisirisirisiri<3
Min bäbis, min älskling, mitt allt.
Vackraste vovven i världen, det är du det.
Vill packa ner dig med. Men det går inte,
för du väger 24 kilo. Min älskade älsklingssiri.




my daddy said "stay away from Juliet"

Man börjar skolan när man är sju år och tar studenten när man är 19 år. Det är 12 år. Det är ju nästan hela ens liv. Och så tar man studenten och ska helt plötsligt inte tillbaka till skolan efter sommarlovet. Nu kommer aldrig den där känslan av att få komma till skolan första dagen, prata med alla kompisar om vad som hänt under sommaren. Jag brukar aldrig kunna sova natten innan första dagen i skolan. Det är alltid lika spännande på något sätt. Ett nytt läsår med nya möjligheter. Allt är så tryggt när man går i skolan. Där finns allt man någonsin har vetat om. Lektioner, läxor, kompisar, killar, skitsnack och allt som hör till liksom. Men nu kommer det inte bli så. Jag tycker inte om den tanken måste jag säga. Sitter här och är bitter över att man nu har gått tre år på gymnasiet, och dom tre åren har bara rusat förbi. Det har varit tre år som har varit riktigt roliga och man har så många nya kompisar, men nu är det liksom slut. I alla fall skolan. Men även många av alla man lärt känna flyttar hem igen eller ska plugga någon annanstans, och vem fan vet när man träffar dom igen liksom? Jag ska fixa en reunionfest nån gång. Det är så jävla lite tid kvar nu! Jag börjar bli stressad, det är jobbigt och tråkigt men samtidigt så jävla spännande. Nu ska man klara sig själv liksom. Jag som är så sjukt hemmakär. Jag kommer åka hem i alla fall. Känner att jag klarar mig inte utan mamma och pappas råd. Och min älskade Siri, hur ska det gå? Hon är ju det bästa i mitt liv. Jag ska måla Siri på väggarna i lägenheten (misstyck inte angelica!) för att känna att hon är nära. Ska ha koppel i hallen och tänka att jag ska ut med henne och sådant. Ja, varför inte. Fast nu lät jag lite sinnesjuk, men jag bara försöker förklara hur mycket hon betyder för mig. Siri älskling, vad gjorde jag utan henne liksom. Men det här med skolan, det är ju det ända man vet här i världen, sen man var sju år har man gått till skolan, och innan det har man varit på dagis. Man har gått någonstans varje dag, varje morgon till folk som väntar på en och ropar upp en på samlingen. Det finns alltid någon som vill att man ska komma varje dag, varje morgon. Men så är det inte nu, inte på samma sätt längre. Nu ska man gå till ett jobb, för att man MÅSTE tjäna pengar för att kunna betala hyra, köpa mat och allt man vill ha. Inte för att jag tror att jag inte klarar av det, för det tror jag verkligen, men ja, jag vet inte ja, det känns jobbigt och konstigt bara. Det gnager i huvudet! Skrev just klar min SISTA skoluppgift NÅGONSIN! Och det känns förjävligt. Och idag hade jag mitt sista prov EVER, alltså, jag kommer aldrig mer ha ett prov i hela mitt liv. Jag skulle vilja kalla denna dag, den 15 april 2009, för en historisk dag, ja, det här är ju första gången som det är sista gången jag gjorde dessa saker. Sånt här analyserande gör mig deprimerad. Djupt.

Och när jag känner så här, så slår mitt huvud på massa andra tankar. Liksom förut, så var jag lite annorlunda än vad jag är idag. Men det är väl inget konstigt med det, alla förändras väl. Men det beror på vilket sätt man förändras. Jag ville liksom inte förändras, men jag gjorde det i alla fall. Tack vare någonting ont. Någonting ont som började så bra, och slutade i katastrof. Jag trodde jag skulle ha "glömt" det vid det här laget. Men med tiden har jag insett att det kommer antagligen att ta lång tid innan det är ute ur mitt huvud. Psykist, väldigt psykiskt skulle jag vilja säga. Omedvetet men samtidigt så självklart. Jag skulle kunna skriva en bok, om hur allting började och hur det slutade, och allt där mittemellan. Och det är det där mittemellan som är jobbigt. FÖRSVINN dumma mellanting. Varför varför varför? Men är man dum så är man. Fast det är ju det som är grejen, jag förändrades, blev någon annan, en utan egna åsikter, tankar och vilja. Nästan utan rättigheter. Normala saker liksom. Gå ut å gå när man vill, träffa vem man vill, prata i telefonen med vem man vill, säga "nej", säga "ja", säga "jag vill inte", utan att någon ifrågasätter eller säger att "det är fel, du är fel, ändra dig, bli som mig". Manipulation kallas det. En jobbig sak. En jobbig grej. Dumma manipulation. Dumma dig.

  • Hålla en person ovetande om vad som pågår och vad som händer.
  • Kontrollera en persons tid och om möjligt dennes fysiska miljö.
  • Skapa en känsla av maktlöshet, hemlig rädsla och beroende.
  • Undertryck mycket av personens gamla beteende och attityd.
  • Ingjuta nya beteenden och attityd.
  • Föra fram ett slutet system av logik, inte tillåta kritik.
  • (Margaret Singer)





    Siri är bra i alla fall <3


    Och mina vänner är bra. Alldeles för bra. Ni vet vilka ni är. Älskar er<3
     


    but once you've really got me under your skin, only for a short time, I wanted out

    Jag vet absolut inte vad jag ska skriva. Internet har varit dött i två dagar. Men pappa kirrade det nyss, så det var skönt. Men igår var det egentligen bra, för då skulle jag plugga, och då är det lätt att slinka in på internet istället. Så ja, något gott var det med det i alla fall. Som sagt har jag inget vettigt att skriva, så jag bjuder på lite bilder istället. Snart blir det promenad med Angelica. Jag har haft fem vilodagar från promenad och godisförbud, härliga dagar.

    Just give me a kiss, like this!



    Sjukt snygga brudar!



    Nyårsafton. Älskar Denise i bakgrunden ;) haha!





    EGOOOOOBILD WHY NOT LIKSOM!?!?

    you foolish boy, you lost what you had

    Sjuuuuuuuukt kul! Friden och jag spårade, likt många andra.. haha. Det började otroligt bra, lugnt och fint, sen spårade det. Men det var kul. Det var liksom inte en sån där jobbig spårning när alla blir fulla och dumma. Alla blev typ taggade och roliga. Speciellt Frida. Hon var nog lite utav kvällens entertainer ! Hoppade genom busskarna och grejjer, hahahah. Det var tråkigt, eller förjävligt, rent ut sagt, att vi inte fick med det första hoppet på film! SHIT VAD KUL DET VAR! Jag har inte skrattat så mycket på länge. Lillfriden, hon liksom gjorde en volt över häcken hahah. Och sen gjorde hon det två gånger till. Det fick vi några kort på. Men jag säger bara första gången alltså! Det var stil på det ;) haha. Jag vaknade upp bredvid en som såg ut att ha blivit misshandlad i alla fall, haha, stackarn, rivsår och blåmärken över hela kroppen. Haha, ja nog om det. Kul var det i alla fall. Men vi grillade och spelade kubb, lådvinsbrännboll och typ "supar-fotboll" (emma hade hittat på namnet, och reglerna;) ) Riktigt roligt, och jäääävligt kallt lär jag säga. Sen gick vi in och lekte lappleken och vi skulle köra charader kom jag på just nu i denna stund, men vad fan hände med det då? Ja, inte vet jag. Alla blev för fulla för att kunna vara seriösa. Vi hade även en asbra hejarklack som bestod av 15 småungar som var 11 bast eller nåt :P Haha, hur sköna som helst. Dom ville vara med men hur bra ser det ut om vi bjuder dom på sprit. Nej nej, dom fick hålla sig till hejandet helt enkelt. Oj, det hände så mycket att jag kommer knappt inhåg allt (??!) . Jag gick ner i källaren och satt mig i en fåtölj och somnade iaf , det vet jag. När jag vaknade trodde jag att någon hade snott alla mina saker. Kamerna, väskan, mitt band. Ja, allt. Men Emma letade på sakerna (vilket inte var så ansträngande eftersom sakerna låg mitt på bordet) och jag blev jättelycklig. Någon hade ringt min bror och helt plötsligt stog det en taxi utanför och vi åkte in till brorsan, Jennie, Johan och några fler hemma hos Johan. Jag lagade lite mat. Kroketter och kycklingklubbor blev det. Riktigt gott lär jag säga. Sedan blev klockan morgon, och jag och Frida gick hem och drack oboy och slocknade i sängen. Vaknade klockan nio, efter några timmars sömn, mami kom och hämtade mig och sedan duschade jag och gick ut i solen och låg där i tre timmar. Sååå nu är jag fräknigare än vanligt, men vad gör det liksom? Nu blir det filmmys! Pusshej.


    Oh, is it a dream ?

    Igår var det en ytterst härlig dag! Fika hos bror med mamma, pappa och mormor. Sedan åt jag lite naturgodis, och det var det bästa som hänt på länge vill jag lova. Utan krydd så är det nog det godaste som finns.. :) Lagade lite mat till min kära familj, och gott blev de såklart! Sedan skulle jag till replokalen till Frida och Jim, men jag, som aldrig annars någonsin kollar på TV fastnade framför den... Så ska det låta, Den nya människan, Mr. Woodcock och Grillad var det som höll mig kvar. HELT SERIÖST? Jag kollar aldrig på TV, men igår inträffade en mirakel, och ja, det var ganska trevligt faktiskt. Sen blev klockan tio, och jag kom på att jag glömt bort mina vänner. Men dom var redan fulla (!!??) och glada när jag kom. Vi drog till Jims kusin Alex på gävlevägen och drack folköl (????!!) på deras balkong, iaf jag och Frida.. :) Jag och Frida har alltid kul, vart vi än är och vad vi än gör, tummen upp för det! Sedan begav vi oss till Jim när dom andra skulle på krogen. Frida var hungrig, hon åt litegrann, sen cyklade vi hem igen. Ett jäkla cyklande, men det var sjukt skönt ute, och inte alls kallt Jim ;) kanske sju miljoner grader kallt...?

    Grillgrilllgrillllllllad mat är gott. Vin är gott. Vänner är bra. Så ja, ikväll blir det sådant på Backavägen, hos min syster :) Nästan för bra för att vara sant för henne tycker jag om väldigt mycket. Ja, så är det gott folk <3

    Åh vad jag avgudar denna låt...


    Is it a kind of dream,
    Floating out on the tide,
    Following the river of death downstream?
    Oh, is it a dream?

    There's a fog along the horizon,
    A strange glow in the sky,
    And nobody seems to know where you go,
    And what does it mean?
    Oh, is it a dream?

    Bright eyes,
    Burning like fire.
    Bright eyes,
    How can you close and fail
    How can the light that burned so brightly
    Suddenly burn so pale?
    Bright eyes.

    Is it a kind of shadow,
    Reaching into the night,
    Wandering over the hills unseen,
    Or is it a dream?

    There's a high wind in the trees,
    A cold sound in the air,
    And nobody ever knows when you go,
    And where do you start,
    Oh, into the dark.

    Bright eyes,
    burning like fire.
    Bright eyes,
    how can you close and fail
    How can the light that burned so brightly
    Suddenly burn so pale?
    Bright eyes.

    Bright eyes,
    burning like fire.
    Bright eyes,
    how can you close and fail
    How can the light that burned so brightly
    Suddenly burn so pale?
    Bright eyes.



    Maybe our heartache never dies with the hot night crash, You'll hear it tonight

    Som sagt försvann mitt arbete om hinduism igår. Men duktig som jag är skrev jag om skiten idag. Så nu har jag skickat iväg det till min lärare och jag hoppas att hon blir glad. MVG ska jag ha! Haha näe, men ja, det skulle ju vara kul iaf. Blev långprommis med Siri idag. Eller så långt vart det inte, men vi gick väl i en timme iaf. Så nu är lillgumman trött. Pappa håller på å städar så då håller hon sig undan här inne på mitt rum. Dammsugarn är inte att leka med inte.. Jag är i alla fall sjukt hungrig, hoppas att det bjuds på något gott här i stugan idag. Och det här med påsken är jobbigt, alla äter godis! Men imon tänkte jag kanske unna mig lite naturgodis, antagligen det bästa som finns. Men efter fem veckor är man inte sådär sjukt sugen som man brukar vara. Men jag tänkte på påsken kan jag unna mig lite iaf :)

    Detta var plaggen som slukade mina pengar igår.

    Ljusgul t-shirt från Gina tricot


    Jeansjacka från JC


    Studentklänning från JC. Ser inte så speciell ut men den är skitsnygg på :)


    Brallor från BLÅ. Köpte dessa förra veckan. Dålig bild men vafan :)



    Some call it doubts
    Too hard to tell me it's all over and out
    In the back of my head
    I heard you say it
    Tried to beat you to it instead
    Wish I could be sure that we don't work
    Could I leave you and all your
    Halfway trough the door
    My eyes shut my shoes nailed to the floor

    now we're strangers

    Valbo idag med kladde:) Skulle inte köpa nåt speciellt egentligen. Men jag hittade en studentklänning som jag lära ha :) Sen provade jag (skulle jag inte gjort) en jeansjacka också, och den var ju bara alldeles för snygg för att låtas hänga kvar där. Så det fick bli den också. Hittade en t-shirt på Gina. Egentligen en vanlig som man ska ha till jeans, men jag köpte en xl så jag kan ha den till leggings. Jeans är det värsta jag vet. Fast jag köpte ett par häromdan, men dom var faktiskt skitsköna, tro det eller ej. Sen hittade jag ett par örhängen, strumpor och ett pannband (låter helt fel, men ett flätat tunt band/snöre) ja skitsamma vem bryr sig. Sen hittade jag två jättefina sommartoppklänningar på carlings som jag vela ha. Men mami ska få följa med in nån dag och vara lite smakråd. Inte för att madde inte kan vara det, men ja, vill visa mami helt enkelt. Har inte gjort mycket annat idag. Eller jo för fan. Bakade kladdkaka till min far, "han ville bjuda" på nåt imon på jobbet för det är påsk. Men vafan, det är väl jag som bjuder om jag bakar? :P

    Och ja, till det jävligaste den här kvällen/natten. Här sitter jag från klockan 20:00 och skriver en uppsats om Hinduismen. Riktigt intressant och jag blev väldigt nöjd med det jag skrivit. Så ska jag spara skiten. Och vad händer inte då, jo, datajäveln hakar upp sig och ingenting händer. Så ja, det var ju bara att avsluta programmet. Nemen oj, mer än halva arbetet försvann. Nej men gud vad kul. TACK! vad har jag gjort för att förtjäna det liksom? Här sitter man och kämpar till klockan halv två på natten. Näe, blir så sjukt lack! Så nu ska jag sova och skriva klart skiten imon istället. Eftersom jag inte har nåt liv så pluggar jag på mitt lov :P haha näeeee. Men snart äre påsk. Då ska jag unna mig en godis.

    God natt folket.

    We're stuck and I'm halfway trough your door

    Studentkryssningen blev ju rena rama självmordet. Är hur trött som helst idag igen. Imon måste det vara borta! Orkar inte gå runt och vara såhär en dag till. Men hur som helst så var det värt det! Resan var nog det roligaste jag gjort på länge. Helt sjukt kul! Skulle lätt göra om det igen, typ snart! Om jag har tid nästa år så ska jag lätt åka igen.

    Solen har skinit nästan hela dagen. Skjutsade mormor till sjukhuset. Medan jag satt i väntrummet, cirka 40 minuter, läste jag ett repotage i en tidning om hedersmord. Alltså det är nog det sjukaste jag vet. Men dom har ju en annan kultur säger dom men vafan? Döda sitt eget barn för att hon vill vara som alla andra i det land hon faktiskt bor i. En pappa från Irak var med i en intervju och höll med om att det är rätt att frysa ut sin dotter om hon skaffar en pojkvän eller har sex innan äktenskapet. Han förstog föräldrarna som hotade att döda sin dotter så att hon var tvungen att gå under jorden och leva med skyddad identitet och sådant. Nej men visst, han sa "Jag förstår föräldrarna helt och hållet". Sen sa han även att det blir en chock för deras släkt när dom flyttar till Sverige. För dom kommer från ett land med krig och förtryck och kommer till ett land där man lever i total frihet. Jaha bara för att det blir en chock för dom har dom väl inte rätt att knuffa sina döttrar från balkonger och få det att se ut som att hon tog självmord, eller? Jo, men det höll han med om , att det var okej alltså. Jag fattar inte?! Hur kan man vilja döda sitt eget barn? Snacka om ett snedvridet tankesätt. Men ja, nu ska jag inte vara bitter, solen skiner ju trots allt.

    Prommis med Madde blev de också. Valle imon antagligen, :) nicenice.


    Give us something worth saving when we're done crying
    This time I couldn't keep him and I wasn't trying
    Oh baby drop your worrying it's over
    And no we don't need only time to recover

    sound of silence

    Klockan är 23:18, för många timmar sen började vi parta. Nu känner jag att jag börjar bli mig själv igen. Har packat upp och städat mitt rum idag. Rena sängkläder och shit. Mycket mysigt att krypa ner nu. Friden åkte just iväg. Vi spikade party på lördag, och hon tyckte även att vi skulle baka ägg. Ni vet, Restaurangfolket bakar sina egna ägg. Dom brukar bli riktigt goda! Har suttit och kikat på bilder, även skickat många till käre V. Han tyckte nog det var trevligt. Kanske får saker att falla på plats när man ser bilderna, det får i alla fall jag. Tacka Gud för kameran. Inte för att jag tror på Gud över huvud taget. Men ja, tacka nån iaf. Nåt teknikfreak.

    Idag har jag skjutsat min mormor till sjukhuset. Sen ner på stan. Sen promenad till tandläkaren. Sen lagade mamma makaroner och korv till mig. Jag åt som en hungrig ko. Inte ätit mat på ett dygn. Plus att buffén sög på båten. Eller sög och sög, det var inte mycket att välja på. Men men.

    M.J - Ska vi säga fest på lördag då?
    F.L - Ja absolut. På lördag är det Påskafton. Då kan vi ha en heldag med att baka ägg...?


    PS. Imon vill jag vara återställd!


    heaven from hell

    Haha fan alltså, igår kändes det som, eller nej, nu säger jag sådär igen "igår", men allt hände ju typ igår, och det kändes som att allt var "igår", eftersom det inte blev någon sömn. Men i lördags var ju det rätta. Studentkryssning. Säger bara det, kanske hur kul som helst. Vet inte hur många hytter man var in i, men många var det. Jag och ida fixade oss tillsammans, drack lite, sen drog vi iväg på äventyr. Dock slutade våra äventyr tillsammans någon gång, jag vet inte när, men vi tappade bort varandra i alla fall :P haha, ida var asfull, jag med kanske, men hon var fullare "Maaaalin, där är du, men nu ska jag dra till sara, vi ses om tolv och en halv minut" haha, det var det sista jag hörde från henne. Sen såg jag henne igen när jag och Jim skulle gå till min hytt och hämta frukostkortet. Då låg hon där och sov, klockan var väl kvart över fem då , och frukosten öppnade fem, och Ida sa att hon redan ätit? :P Lite snabb. Jag, Viktor, Frida och Jim satt väl där från halv sex till åtta någon gång. Haha, kanske den roligaste frukosten i hela mitt liv. Sedan fortsatte vi festa, vi hade typ en timmes powernap i Oskar och Jims hytt. Sprang till taxfreen och köpte mer rosévin. Sen partajade vi tills vi lämnade båten. Askul :P I stora drag var detta vad vi gjorde, (eller inte ens de, gjorde otroligt mycket mer, men näe, inte här känner jag ;) ) roliga detaljer skrivs inte här ;)

    Har packat upp och städat idag. Snart kommer friden hit. Film tror ja :)

    Vi knäppte runt 130 bilder. Orkar dock inte lägga ut alla här.. :)




    i've been with you such a long time

    GALET ROLIGT, SKITKUL, FANTASTISKT UNDERBART TREVLIGT!
    Kände att jag lära uttrycka mina känslor efter gårdagens/kvällens/nattens/morgonens/dagens/kvällens bravader!
    Skulle lätt göra det igen. Helt sjukt roligt. Slutade väl med partajandet för cirka 4 timmar sen, så ännu är det inte helt stilla i huvudet måste jag säga. Har nyss ätit tre mackor, en banan, två glas mjölk, ett glas vatten och vindruvor. Varför blir man sugen på allt när man kommer hem för? Duschade även nyss i cirka 48 grader. Knasigt att man inte känner att det är ashett, det syntes dock på kroppen , helt röd. Men skööööööönt med varmt vaattten. Ska skriva mer imon när jag har kikat på bilderna och fått allt på plats. Näe inte riktigt så illa är de väl, eller jo, eller jag vet inte. Kanske. Hejdå! Godnatttt.

    So many dreams are swinging out of the blue

    HEJ! Två riktigt sköna dagar i köket har precis tagit slut. Inget gnäll och alla hjälptes åt (iaf nästan alla). Jag har stått i bricken och flinat dessa dagar. Riktigt skönt att stå där ute. Så kommer man in till ett städat kök, dock inte idag riktigt men det mesta var i alla fall städat. Vi hade väl 75 gäster idag så det tog lite längre tid än igår. G var på bra humör vid dagens slut, så vi fick lite presenter allihopa faktiskt ! (kanske för att det är helg och studentkryssning?) Haha näe men vi fick i alla fall (fast det brukar vi få ibland men i alla fall) kondomer, av våran egen lärare, inte dumt :P haha, blev lite pinsamt fnitter hos alla tror jag. Men men, det händer tydligen så mycket hos oss ungdomar sa hon. Och ja, kanske det.. ? Skitsamma.

    Mamma kom och hämtade mig på skolan, och just nu när jag skriver detta kom jag till min förbannelse på att vi glömde hämta upp cykeln på skolan! Satan också. Men men, hon hämtade mig iaf, så åkte vi ner på stan, hade bokat tid på Illinium för att noppa ögonbrynen, riktigt skönt när de är gjort, finfina blev dom :) Mamma passade på och gjorde det hon också, och glad blev jag när hon betalade hela kalaset, jodu tack mami :) Blev sedan att vi åkte till Gävle, jag har ju bara varit i valbo och gävle två dagar av dessa fem dagar, + idag. Trodde ju att jag visste hur jag ville se ut imon men icke! Jag blev förälskad i en kjol (ovanligt) som jag tänkt på sedan i onsdags. Så jag köpte den sen hittade jag en mösskeps typ på H&M, brukar inte använda sådana saker, men den var fin :) Kikade runt lite, men nöjd som jag var med min kjol kunde jag åka hem när mamma sa att vi skulle göra det så.

    Sitter här nu och tänkte städa rummet, en rolig fredagsyssla! Men det ser verkligen ut som ett helvete. Sen kom jag hem vid halv ett i natt så jag är riktigt trött också. Ida kommer hit imon också så jag vill vara pigg imon ! :) Ska väl åka och hämta cykeljäveln så att den inte blir stulen av nån mobbad tattig jävel som inte har råd att köpa en egen. Det har ju hänt förr menar jag, typ min tredje likadana cykel. Den kanske är poppis på svartmarknaden? Antagligen.

    Näee måste pysa nu och hämta cykeln med mor! Uppdaterar här senare med lite bilder tänkte jag :) pusshej..




    It makes my stomach turn
    And it tears my flesh from the bone
    How we turn a dream to stone

    RSS 2.0