dum av dig

Ja, nu är det fyra dagar sen jag gick upp i taket när jag insåg (efter hundraelfte gången) att mitt shoppande måste dras ner till en normal nivå. Och vet ni vad? Jag har inte shoppat på fyra dagar. Jag har knappt gjort av med några pengar alls. Igår spenderades hela dagen med mina underbara brudar på café och restaurang. 350 kronor kostade en söndag i Sandviken med mina favorittjejer. Det var det värt.

Just nu sitter jag och lyssnar på Daniel Adams-Ray, och förvånas över hur fruktansvärt begåvad människan är när det gäller text och musik. Typiskt mig är att när en artist är som mest poppis och låtarna spelas frenetiskt på radio och diverse uteserveringar och krogar, då är jag totalt ointresserad. Jag tycker med andra ord inte om att lyssna på samma musik som precis varenda människa i min omgivning. Så igår slog jag på "Dum av dig" och blev, som sagt, förvånad över hur bra människan faktiskt är. Det är ju en fantastisk låt som speglar hur vi beter oss..ibland. Och även "Förlåt att jag aldrig sagt förlåt" klingar fint i melodin och även här är texten simpel och rak på sak.

Vad underbart det är att vara hög på musik.

Hittade igår på en oslagbar version av "Angels" med Robbie Williams. En låt som han framför live och han fullkomligt överröstas av publiken. Men vilken röst karln har! Rysningarna går längs ryggraden och det är så bra. Så bra.

Robbie Williams – Angels (Live)





Åter till shoppingmissbruket. Det är väldigt ovanligt att jag använder kläder mer än en gång (jag vet, jag är sjuk i huvudet). Men här har vi en riktigt favorit och månadens vinnare! Den vinröda blusen i siden från BikBok, 299 kr. På den övre bilden är vi hemma hos Sandra för någon vecka sedan. Och den undre är från Maddes inflyttningsfest för någon månad sen.

Ni ser, ännu ett framsteg!

urban outfitters

Nu får det vara nog! Varje månad är det samma visa. Flera tusenlappar överförs på något mystiskt vis från mitt sparkonto till mitt bankkort! Konstigt va? Det kan väl ändå inte vara så att jag själv använder telefonbanken varenda gång jag åker och shoppar? Jag kan väl omöjligt lägga flera tusen kronor i månaden på kläder? Kläder som det finns så fruktansvärt mycket av i (och utanför) min garderob. Jag har kläder överallt. I garderoben såklart, på en klädställning (som snart går av), i ICA-kassar bredvid sängen (kläder som jag tröttnat på och ska skänka till biståndgruppen), i ICA-kassar i garderoben (sommarkläder som jag inte har plats för) och i högar på golvet och lite överallt. Kläder ÖVERALLT! Jag blir tokig.

Då kan det väl ändå inte vara så att jag är fullkomligt tokig och, för flera tusen kronor i månaden, handlar på mig mer kläder? Flera gånger i veckan hamnar jag av olika skäl i diverse klädbutiker och tycker synd om mig själv, för att jag inte har några fina och moderna kläder hemma (läs raderna ovan).

Någonting är fel på mig och min självdisciplin när jag beter mig på ett fruktansvärt vis. Jag blev förvånad (som alltid varenda månad när lönen kommer och jag ska föra över pengarna till sparkontot) alldeles nyss när jag loggade in på banken och såg att jag den senaste månaden använt mig av telefonbankens överföring inte mindre än 20 gånger. Det kanske inte låter så mycket. Men det är NÄSTAN en överföring om dagen. Och ungefär 5000 kronor allt som allt har jag fört över och lagt på fruktansvärt oviktiga saker. Kläder främst. 

Är jag dum i huvudet? Kanske. Kanske inte. Till saken hör ju att jag älskar kläder och shopping. Jag tycker att det är underbart att fynda och komma hem och hänga upp kläderna på galgar och skåda dessa i flera dagar. Men sen då? Sen hänger dessa kläder ofta så länge med prislappen kvar att jag hinner tröttna på plagget. Och väldigt ofta shoppar jag lite osmart. Om jag nu shoppade vardagliga kläder och sånt som jag kan gå runt i hemma och dra på mig och jag ska ner på stan, då hade kanske inte problemet varit lika illa. Men nu är det så att jag i 90% av klädköpen köper lite "finare" kläder. Typ till fest och sånt. Fina transparenta toppar och blusar, shorts och kjolar. Sådant som jag inte använder till vardags så ofta. Om det nu var så att jag festade och klädde upp mig varje helg så hade ju såklart kläderna kommit till användning. Men när jag jobbar i princip varje helg och dom flesta kvällar i veckorna. Hur ska jag gå hinna med att använda allt innan jag hinner tröttna? Det är omöjligt i princip. Och många gånger har jag sagt till mig själv att, nej nu får det vara nog, men sen står jag där på BikBok (favoritbutiken) och klämmer på någon fin blus för 399 kronor och tycker att, "Den här är jag värd". 

Nu är det skärpning. För bövelen.

(Ska nu iväg på Home-party med Kickie, och valde en tröja (köpt på BikBok, 249 kr, för någon månad sen) som jag fick ta bort prislappen på, är det en framsteg redan nu måntro?)

Fortsättning följer...




rise of the planet of the apes

Onsdagskvällen spenderades på biosalongen i Gävle med Denise! Vi såg Rise of the planet of the apes, eller den svenska underbara översättningen "Apornas planet: (R)evolution". Haha, varför inte bara låta filmen ha sitt riktiga namn? Man blir bara förvirrad. I vilket fall så var filmen riktigt bra, den är 1 timme och 44 minuter lång, men jäklar vad fort det kändes. Lyxade till det med popcorn och choklad i biomörkret.







when I held ya

Vilken underbar start på dagen! En lååång frukost med morgontidning och bloggläsande. Och så är det så fantastiskt fint väder utomhus. Tråkigt nog ska jag jobba idag, men jag får ta och njuta av solen på promenaden till bilen! Och om jag har tur så är det fortfarande soligt när jag slutar.

Igår kikade jag och pappa på American Beauty med Kevin Spacey. En fruktansvärt bra film vars handling vill sparka på den amerikanska familjedrömmen. Åh jag vill se den igen! Nu! Så har du 1 timme och 57 minuter över, kolla på den!





En låt jag inte får ut huvudet är


finbesök















Finbesök från Knivsta, kusiner och faster! Dock var det bara en filur som fick vara med på kort. Dom andra två syns i bakgrunden. Känner mig lite dum nu i efterhand som inte tog ett kort på Jennifer! Men hon var väldigt inne i spelet på pappas telefon.

Det blev en trevlig eftermiddag med många skratt, och även gråt, men det stod David för. Men han är väldigt lättcharmad så han börjar skratta lika fort igen. Vi åt och fikade, sedan gick vi en sväng till lekparken. Sedan blev det dags för hemfärd för Knivstaborna.

Den närmaste timmen ska jag spendera framför datorn och planera mina framtida studier. Ciao!

vart jag mig i världen vänder



Ibland begär jag att få vara hundvakt åt denna vackra skapelse, den 5-åriga Springer Spanieln Zola! Är han inte skrämmande lik Siri? Jag fick ha honom hos mig en hel vecka och gud vad vi myste. Tre långa promenader om dagen och en massa ekologiskt hundgodis. Med andra ord älskar han att vara hos mig! Men såklart blir han dubbelt så glad när han får återförenas med sin matte Carro. Å vad glad han blev när vi mötte upp henne på stan.



Och dagarna bara går och går, jag vet inte var all tid tar vägen? Jobbar i stort sett hela tiden och i och med det tappar man sin egna stil. Klädstil alltså. Jag byter oftast om hemma (till mina fina serveringkläder som består av svarta kostymbyxor och vit skjorta). Stiligt må så hända, men inte är det min stil. Så dagar där jag är ledig och får klä mig i min egen stil blir det nåt i stilen ovanför. Men det händer att man står och glor in i garderoben och funderar vad fan man ska sätta på sig, för hur vill jag klä mig?

Text och bild av en arbetsnarkoman.





Och imorgon får jag finbesök från Knivsta. Den här filuren och hans familj. Underbart!


RSS 2.0