lovetrap!

Vad är det med mig och trötthet? trött trött trött. Orkar ingenting. Orkar inte ens lyfta på telefonen och ringa. Har ingen energi. Kan vara lite trött efter dom elva timmarna på jobbet igår. Kan vara det, men jag brukar ju jobba långpanna, så, jag vet inte.

Vaknade imorse av att mamma kom in och släckte min lampa bredvid sängen. Och nu skulle jag kunna erkänna att jag sover med lampan på, eller bara säga att jag glömde. Men sanningen är att det är en lite blandning mellan rädlsa för mörker och trötthet. När jag skulle sova igår skulle jag dra ner persiennerna (stavning?) och såg att det var liksom ljust ute. Så jag kollade ut och såg världens största fullmåne som lyste upp hela kvarteret! Hej varulv, hej alla skräckfilmer jag någonsin sett, hejhejhej, nu ska jag sova liksom!? Därav lampan som aldrig släcktes! Jag tänkte att jag skulle släcka så fort jag blev riktigt trött och inte behövde infinna mig en längre tid i mörkret vid medvetande.

Nog om det. Nog om allt. Är så hungrig så jag spricker snart. Kom på att jag åt lunch igår vid halv två, sen har jag faktiskt inte ätit nåt efter det. Smart? Nej, inte speciellt. Så nu blir det frukost i min ensamhet, med te! Har längtat efter te väldigt länge nu. Men det är så komplicerat att göra när man är trött! Men jag börjar vakna nu. Kanske.

Och jag är fortfarande lika galen i Lost. Det är så bra! Är inne på andra säsongen nu. Har sett halva ungefär. Och jag, säkert som alla andra tjejer som sett Lost, har blivit lite kär i två grabbar... Bjuder på lite pics. Mmmm!


Sawyer, han tar förstaplatsen.....















Och så har vi Jack..





Och så har vi bruden som i princip får välja mellan dessa........ Kate.









Snart svimmar jag av hunger...

adios :)


heyeyeyey

Skittrött!

Så, tyvärr, ni som olidligt har väntat på mitt faktiskt lovade kvällsinlägg, det blir inget av det. Kikade på nyheterna med mamma först ju. Sen blev det ett program om kungligheter från Sverige och Norge. Sjukt intressant. Jag som alltid har undrat vem Mette-Marit var. Jag har ju vetat att hon var typ prinsessa i Norge, men har aldrig tagit reda på mer än så. Men nu vet jag, så nu kan jag somna lugnt............ not.

Sen blev det hela tre avsnitt av Lost med Papi.

Nu sängen. Upp om 7 timmar..

Ciaooooooo!



Bjuder på en ganska exakt ett år gammal bild.
Va gla ja va du!

..

Nu har jag suttit här i över en timme och funderat på vad jag ska skriva. Men jag kommer inte på nåt.

Fick ett sms av pappa, han skrev "Det finns kaffe", så jag tänker gå ner och dricka kaffe nu. GOTT! (Ja, pappa brukar skicka sms från nedervåningen när han inte orkar ropa)

Ska uppdatera senare ikväll. Men en massa bilder på mig och min vän.

Ciaoo..


kungkungkungkungkung!



my heart is screaming out your name

Jag åkte till prillan, men icke! Ingen ny Solo där inte. Helt tomt. Jaha, tänkte jag, då åker jag väl till Maxi då. Men icke då! Inte där heller!  Så det fick bli Elle istället, lika bra den också, om inte bättre :) Träffade morfar på affären också. Vi konstaterade att vi inte setts sen julafton. Vilka skuldkänslor man får! Min morfar som bara bor 10 minuters promenad från mig. Men jag lovade att komma och hälsa på inom en snar framtid. När jag står och pratar med honom ser jag en kille som jobbar på maxi som står och packar upp nyinkomna tidningar, klockan 15.30 ?! Varför packar man upp varorna så sent? Som om jag skulle våga gå fram och fråga. "Hej, du jag ser att Solo ligger där längst under alla 581 tidningar, ge mig en". Nej, Elle fick det bli istället :) Och eftersom jag mått så dåligt inatt och tyckt synd om mig själv så var jag värd en liten godbit..... Ja, jag tyckte synd om mig själv inatt! Det är inte ofta jag gör det, men nu gjorde jag det, så då måste jag få trösta mig själv lite.

Falun ikväll, kika på eliterna!
Ciaaaao!






yesterday you told me 'bout the blue blue sky


Lunch med mig själv.











Nu ska jag åka till prillan och köpa nya Solo som kommer ut idag! :)

pusssss.

don't love

Ahaja, så det ska snöa varannan dag nu i 768 år? Usch och fy. Inte för att jag inte tycker om snö. Men om vädret bestämmer sig för att göra vår, så kan man inte bara ändra sig och göra vinter igen! Det är taskigt, faktiskt. Här hänger man undan vinterjackan och tar fram vårjackorna och skoran och allt vad det nu är, och så blir det snöstorm helt plötsligt? Nej fy, så här får det inte gå till.

Och inte nog med det, sen tre inatt har jag gått på alvedon och ipren. JÄVLA mage. Ibland, senast för ca 2-3 månader sen, och innan dess över ett år sen, så bestämmer sig min mage för att strejka. Jag vet än inte vad det är. Första gången det hände var jag i Tällberg med Lina på praktik. Det började tidigt på morgonen och slutade med att jag åkte till till akuten i Mora (typ 6 mil bort) för jag kunde knappt stå upp. Väl inne på akuten säger dom "Det är inget fel alls". Nej, så dom menar alltså att det är helt normalt att vakna upp, ha ont i magen, gå till toan och spy som en gris och sen bli kallsvettig och till slut svimma av på sängen? Nej men okej, ja det är lugnt för mig. Det var alltså hösten -08. Sen har jag aldrig haft det innan för ca 2-3 månader sen, också på en morgon, och samma procedur igen! Fast då var jag ensam hemma och hade ingen att be om en tröstande hand! Så jag gick runt och sparkade och slog på grejer för att få ont någon annanstans så jag slapp fokusera på magen. Och så inatt, kl. 24.00 kände jag av det. Jag blev rädd och försökte somna. Jag somnade, men vaknade ca. 01.00 av att det gjorde sjukt ont i magen. Denna gång svimmade jag inte iallafall. Men ca. 03.00 efter att jag gått ner på nedervåningen och gått fram och tillbaka från köket till vardagsrummet och tillbaka 567 gånger. Sen är det som bortblåst! Inte en gnutta ont nu.



Knas?!?! Och nej, det är inte blindtarmen, som dom först trodde på akuten. Och inget annat "farligt".
Får väl lita på moradoktorn då! Haha ja justja, när jag var där på akuten i Mora sa en sjuksköterska "Är det okej om jag tar ett graviditetstest?" haha, som om jag inte skulle veta om jag var med barn eller inte? Jag glömde bort att jag var med barn så jag fattade inte vad som hände när jag fick ont. Den lilla detaljen skulle jag nog inte glömma :P

Så, nu har jag fått skriva av mig lite. Skönt! :)

Tack o hej!

temple grandin

Åh. Igår hände nåt som sällan händer. Jag la mig på soffan och knäppte på tv:n. Jag tycker inte om att kolla på tv i vanliga fall, om det inte är Animal Planet då såklart. Bläddrade förbi alla 1380 kanaler med fruktansvärt dåliga och meningslösa tv-program. Kikade igenom filmerna på Canal+ och en film som hette Temple Grandin hade precis börjat. Jag läste igenom handlingen och kände att den här måste jag se. Så jag kollade och under den tiden fick ingen kontakt med mig. Jag var helt fast. Den är så jävla bra! Ni vet det var en sådan film man känner sig lycklig av och samtidigt vill man gråta. Denna film går direkt in i min topfavorit20-lista! Och det krävs mycket av en film för att få en sådan plats. Men denna film alltså, den borde alla se!

Jag tänker inte avslöja för mycket, men lite kan jag iallafall skriva. Filmen handlar alltså om en tjej som heter Temple Grandin och hon är Autistisk. Hon blir illa behandlad av andra barn när hon är liten och hon hatar kroppskontakt, tillochmed med hennes egen mamma. Men trots sin autism så går hon highschool och college. Idag är hon professor och doktorerar i allt som har med djur att göra. Djurens välmående sätter Temple i första hand.

Och om jag inte har skrivit det redan och ni inte vet det så är filmen inte påhittad, allt är sant och det är det som är så underbart! Det kanske bara är jag som fick reda på vem hon var när jag såg filmen? Visste ni vem det var innan ni läste det här? Inte jag iallafall, men jag är helt tagen av henne. Vilken människa. Jag har suttit och läst om henne på internet ett tag nu, och ja, vad ska man säga, underbar människa helt enkelt.  

Man blir otroligt tagen av filmen och jag tycker verkligen att alla bör se den! Jag ville klicka hem den från internet nu men jag tror inte att den finns. Den hade premiär 6 februari i år, så den kanske kommer om någon månad. Då ska jag köpa den och se den om och om igen :)

Temple Grandin spelas av Claire Danes, och jag tycker att dom har lyckats riktigt bra att göra dom så lika som möjligt!





Här har vi riktiga Temple!







Hittade även denna bok när jag letade runt. Men den finns bara på engelska. Visst kan jag läsa den på engelska, men roligare att läsa på svenska. Måste leta vidare, den kanske finns på svenska någonstans :)



Här är ett litet klipp med delar från filmen och snack med skådespelarna!





Nu ska jag gå ut och sätta mig i solen en stund.
Ha en bra dag :)

Had to turn my head, Leave it all for dead, But it’s in my mind always

David Grey, jag säger bara det.




this years love


logiskt!









Och nu undrar ni ju varför jag laddar upp bilder på Petter, ni vet rapparen, och Patrik Nilsson!?
Jo, för idag kom jag på det, vem Patrik Nilsson är lik, och det är ingen annan än Petter!

Grattis förresten, Patrik Nilsson, SM-guld med Hammarby!

Got to be good-looking 'cause he's so hard to see

Hej och hallå!

Visst var det väl underbart när solen var framme nästan varenda dag denna vecka? Nu har det varit grått i två dagar men jag liksom har energi från dom dagar det har varit sol! Så underbart. Snälla kan sommaren komma nu så man får klä sig lite lättare och slippa ha jacka och kängor. Jag vill ha sandaler och shorts! Men snart så :)

Don't stop believin'!


she's a sweetie

tupelo honey!

Van Morrison, jag älskar dig :)

Ja, vilken man! Dock lite gammal för min del kanske... men jag älskar hans musik, underbar!

Ja, hur går det med min städning idag egentligen? Jorå, fikapaus nyss med far och farbror. Det fanns ingen mjölk hemma så det fick bli svart kaffe idag. Gott det också! Men jag var sugen på kaffe med mjölk. Så, nu har jag fastställt dagens i-landsproblem också. Trevligt!

Iallafall blev det ingen städning med Håkan, pappa spelade spel på datorn så det lät så mycket och Håkan lyckades inte överrösta. Så det blev Lizzy, helt ok det också! På några timmar har jag iallafall hunnit med att dammsuga och byta sängkläder. Tänkte gå lite överkurs idag och torka golvet också. Och torka detta stackars databord. Dammigt och äckligt. Det slutar väl med att jag sitter och torkar av sladdarna under bordet också, haha, som sist! Lite pedant är jag. Eller pedant blandat med tvångstankar. Jag kan liksom inte slappna av om jag vet att jag har missat en fläck.

Och den här tejpbiten på ryggen, jag känner att det kommer att bli min räddning! Det är förjävligt att hålla uppe kroppen som jag ska, men det känns som att det kommer vara värt det. Hoppas! Orkar inte med denna smärta dag ut och dag in.

Pappsen min är lite sjuk så han var ledig igår och idag, och imorgon! Precis dom dagar som jag faktiskt också är ledig. Så jag tänkte "Yes! Lost hela dagen" men sen tänkte jag att vi kan ju börjar kolla tidigt ikväll istället och sitta uppe ett tag. Men nej då, det händer något ännu trevligare ikväll! Nämligen mina två favoritlag har ju match idag! Liverpool och Brynäs!

Och självklart har jag min fina fina tröja på mig :)



Har även fått låna (viktigt att den bara är på lån av min far) denna fina musmatta!



coffebreak



Nej nu vankas det lunch där nere! Mmmmm, hungrig! Som alltid :P

åh säg vad vi sa om att paint it black

Jag har varit vaken i två timmar nu och kan fortfarande säga; God Morgon! Helt sjukt. Klockan är 09.15 och för två timmar och en kvart sen ringde klockan. Snoozade till 07.35 och gick sedan upp, liknande en zombie, åt två mackor och satte mig i bilen och var dagens största trafikfara. Eller, stryk det sista förresten, det går ju alltid bra när jag kör. Hos sjukgymnasten gick det bra. Det ser bättre ut men fortfarande inte bra. Jag måste fortsätta med mina övningar och tänka på "hållningen". Man kan jämföra min hållning med en ostkrok! Eller puckelrygg, you name it! Så hon satte en tejpbit mellan mina skulderblad i det läge jag ska hålla axlarna/ryggen, och så fort jag sjunker ihop till min "vanliga" position så spänner det i tejpen och jag vet på en gång att jag måste räta upp kroppen! Superbra ju :) Gäller bara att jag alltid har någon med mig som kan tejpa. Snyggt om jag skulle försöka tejpa själv. Haha! Skulle man ju ha filmat. Jag mår nästan illa när jag sitter som jag ska. Jättejobbigt för ryggen och jag måste verkligen anstränga mig. Men i slutändan hoppas jag verkligen att det blir bra.



Idag blir det nog städning av mitt rum! En riktig grovstädning tillsammans med en bortglömd Håkan. Kanske tillochmed ska ta mig an tidningshyllan? Ni vet den som håller på att gå av från väggen för att det är så mycket skit där.





Solen har kommit tillbaka! Som jag har längtat! Men just idag verkar den gömma sig..

Längtar efter sommaren och allt som hör till!


Frankrike 2009! Jag vill tillbaka! :)




En glimt av dig, bara en sekund, gav mig en känsla av hopplöshet och ilska, och en natt av mardrömmar.




mister, fill me antoher

Det är så fint väder ute att jag allvarligt mår dåligt av att sitta inne just nu. Men jag har iallafall varit ute på en morgonpromenad idag! Så underbart skönt när solen har hittat tillbaka till Tellus.

Funderar på om jag ska gå till en frisör någon dag här framöver. Men jag vet bara inte hur jag ska klippa. Kanske bara toppa lite? Eller kanske klippa lugg igen. Jag vet fasiken inte. Det är drygt att klippa lugg när man jobbar så mycket. Då får man ju aldrig göra iordning den där luggen i vilket fall. Och den håller ju bara i ca. en månad. Sen börjar den bli för lång igen. Hänger ner i ögonen och kliar.

Ja, hemskt intressant var det.

Tack och hej.


Lugg eller inte lugg...


Mister, tell me, what's my saving grace?

Läge att uppdatera denna blogg nu kanske! Ja, vi gör så. Och som i varenda eviga blogginlägg vet jag inte vad jag ska skriva. Undra varför jag har en blogg över huvud taget alltså. Haha. Men jag tycker att det är roligare när man lägger upp bilder osv. Lite text och mycket bilder. Men just nu är det bara mycket text och inga bilder alls. Iallafall inga nya bilder. Har fått låna en systemkamera av V men ingen sladd så jag kan föra över bilderna! Jag har faktiskt knäppt en hel del! Men några bilder från min mobilkamera får duga!

Lilla lilla Judith! Världens vackraste barn :) Och självklart var hon lugnast i min famn :)





Och jag och min käre far skottade taket, i grevens tid! Dagen efter rasade allt från det "översta" taket. Vi skottade det taket där jag sitter för att snart skulle all snö från det andra taket man ser bakom mig rasa ner. Och ja, dagen efter rasade allt ner. Haha, tänk om det hade rasat när vi var där. Hemskt ju! Tänk er rubrikerna "Far och dotter, begravdes levande på sitt eget hustak, dom smälte fram först till våren" haha nej usch vilken hemsk tanke!



Så blev iallfall inte fallet. Vi hoppade faktiskt ner på framsidan! Det var skitkul. Jag skrek så fåglarna ramlade ner från träden. Typ. Haha!



Det är nästan pinsamt att kalla Ruben för Baby Ruben längre. Kolla vad stor han har blivit! Han är som en tiger! Randig som en tiger, och tänder som en tiger! Jag såg självmordsbenägen ut när jag kom hem! Sår över hela kroppen. Tillochmed på fötterna. Nej, hädan efter har han namnet Crazy Ruben.



Här var han Baby Ruben :)






"Time can cast a spell over something
And you can't go back again"

T.L - Borderline


child in time

Hur underbart är det inte att vakna på morgonen, inse att man är ledig, med solen lysandes genom fönstret och bara gå upp och äta frukost i lugn och ro!? Sedan kanske ta en promenad i det underbara solskenet?! :) Ruskigt underbart skulle jag vilja säga. Ligger fortfarande i sängen nu. Jag vaknade 07.50 helt utvilad men kände att det är lite för tidigt att kliva upp då. Så datorn fick joina mig men nu ska jag gå upp och äta lite frukost. Usch jag har varit riktigt dålig på att äta denna vecka. Jag fick någon konstigt idé för mig att jag kan sova lite längre om jag skippar frukosten och äter frukost på jobbet, där vi alltid ändå gör iordning mackor på morgonen till försäljning. Men det lilla problemet är att när jag väl kommer till jobbet glömmer jag eller så har jag för mycket att göra så det blir ingen frukost. Kanske en kopp kaffe. Och kaffe på tom mage är inte den bästa kombinationen. Igår blev det så. Sen när vi stängt åt vi lunch. Då var klockan 14.30. Mådde inte bra efter det. Mådde jätteilla. Och helt ärligt så kändes det som att jag skulle spy. Mådde illa liksom i mellangärdet ungefär. Usch usch. Ska aldrig mer ha en sådan här vecka. Otrevlig blir jag också. Dom som känner mig vet :b

Och all denna underbara snö. Älskar att det är så mycket snö. Förstår inte varför alla klagar? Först när vi inte har någon snö alls på vintern så är ju det också fel. "Men du bor väl hemma? Du betalar väl inte elräkningarna?" Sa en jobbarkompis till mig härom dagen. Mjaaaa, kanske jag gör iförsej! Men men. Mycket snö ska det vara, det är ju vinter! :)

Vet ni, i höstas var Deep Purple i Sverige. I Leksand tror jag det var. Och jag och pappa sa att vi skulle åka och se dom. Men sen vet jag inte varför det inte blev så. Ångrar som tusan att vi inte åkte! Vill se vill se! Men jag såg i tidningen att dom kommer till två festivaler i Sverige i sommar. Men frågan är ju hur ledig man kommer att vara under sommarhalvåret. Njaaaaa inte sådär jättemycket skulle jag tippa. Jag skulle vilja åka på festival.

Haha igår hittade jag en Slitztidning hos V. Och sa "Men Gud, sånna här får inte du läsa" på skämt såklart. Han får väl läsa vad han vill. Jag tycker att det är tragiskt hur tjejerna vill vika ut sig och sedan kan ALLA se. Jobbigt ju. Stackars deras barn! "Titta där är ju mamma! Men... hon är ju naken" Som sagt, stackars barn. Iallafall. Till svar på mitt argument fick jag "Men jag tittar inte på bilderna, jag läser artiklarna" Mm visst tänkte jag. Haha, sen slutade det med att jag satt och läste som en besatt i den där jäkla tidningen. Det var faktiskt riktigt intressanta artiklar. Kan vara för att dom skrev om Phil Lynott. Min största idol. Dock skrev dom om "Phil Lynott är ett perfekt exempel på varför irländare inte ska syssla med musik". Men hela artikeln handlade om Rocklegender som söp och knarkade ihjäl sig. Och det var ju faktiskt Phils öde. Stackars Philip Parris Lynott, 20 Augusti 1949 - 4 Januari 1986. Tänk om han levat idag, fortsatt med den underbara musik han skapade då han levde :) mmm!

Men ja, nu tänker jag inte ligga här som en jäkla latmask mer!

Goodbyeadiosfarewell!


crazies!

Haha. Kollade på Wales-Sverige i fotboll nyss. Nån vänskapsmatch tror jag. Med världens skönaste kommentatorer. Vet dock inte vilka det var. Men lite roliga saker sa dom. Tycker jag. Och jag har typ världens bästa humor!
 
(Bara några minuter kvar av matchen)
"Ja, nu ser vi här hur folk börjar lämna arenan..... Kanske kör förbi en pub på vägen hem och tar en öl. Men.....då kan dom ju inte köra sen...."

"Sista läget för Wales att kvittera nu. Och vilken lång utspark han gör! Alldeles för lång utspark. Den där kan ju inte någon hinna ikapp. Inte en människa iallafall..................."

HAHA! Asbra. Lite trött är jag också. Sängen nu. Jobba imorgon som vanligt. Jag börjar bli värsta morgonmänniskan. Eller inte.....



Har någon sett denna människa? Jag efterlyser henne. Blond, ganska kort. Eller nej, jättekort. Kryddar som fan. Därför luktar hon väldigt gott. Typ.

Love, Malla.

"The time has come, please let me go..

Take me where my need they'll tend,
And please stay with me till the end.
Hold me firm and speak to me,
Until my eyes no longer see."


Jag har funderat över det här med min blogg. Den uppdateras ju inte alltför ofta. Men jag har ändå några tappra läsare varje dag. Keep up the good work! Grejen är att jag inte vet vad jag ska skriva. Eller jo. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst. Men att uppdatera var jag gör 79 gånger om dagen lär inte bli speciellt intressant efter ett tag. Haha. Och så blir det så tråkigt när man väl träffar sina vänner och man vill berätta saker man gjort och sånt. Då vet dom ju redan det! Jättetråkigt ju. Och ska det bloggas tycker jag att det ska vara minst en uppdatering om dagen. Ni hänger ju kvar här ändå, så vad är det som är intressant? Gamla inlägg? Haha, dom tycker jag om att läsa iallafall. Har varit ganska duktig med kameran iallafall. Men nu går det inte att lägga in korten på datorn. Måste ha nån sorts minneskortsläsare. Skall inskaffa en sådan.

Jaha. Roligare än såhär blev det inte. Nej.


Like a rainbow 'round my heart babe


RSS 2.0