det är många som har fredags mys idag, undra vad det är för nåt?

Ja, jag vet i alla fall inte..

Jag ska ha fredagsmys idag tänkte jag. Kika lite på Idol och äta en massa onyttiga saker. Helgen bjuder på inflyttningsfest och adventsfrukost. Förresten så är jag ledig i hela tre dagar! I rad! Kors i taket. Måndagens äventyr består av tandläkarbesök (som jag hatar dessa just nu, men ändå älskar... svårt det där) i Gävle, vi får se om jag fortfarande kan hålla shoppingfingrarna i styr? Det har jag faktiskt gjort ni i flera veckor! Fast man kan lätt tro att jag har handlat, med tanke på innehållet i min blogg dom senaste veckorna..

Men, som sagt, inget är inhandlat! Det blir många kors i taket det här..

Nej, snart börjar Idol, och jag ska bänka mig framför TV:n. Ciaoo!

nedför hjärtats ensamma gata

Hejj hejj alla trogna läsare! Matvanorna börjar ta form redan efter två dagar, helt otroligt! Så, min kropp kanske har en chans att rycka upp sig, vem vet? Det visar väl sig, antaligen. Någonting som är bättre än mat och allt vad vitaminer heter, det är vänner! Vänner och kärlek. Energin flödar i mina nära och käras närhet. Men, lite mat kanske är bra ibland också. Även om det går tungt på den fronten just nu.

(EMO-BLOGG?!)



Avslutar kvällen med John Mayer i öronen... underbara människa!

hur snygg?







En fantastiskt vacker jumpsuit från Asos.com. Vill ha vill ha vill ha! NU! Cirkus 450 riksdaler (billigt ju).

Jag har funderat lite över mina matvanor dom senaste veckorna. Eller, helt ärligt så har jag inga matvanor. Ovanor har jag, men mat? Jag kommer knappt ihåg när jag åt mat sist. Typ. Jag vet inte vad som mättar min mage på dagarna, och visst är det då komiskt att jag jobbar i ett kök? Jag producerar fruktansvärt nyttiga sallader på jobbet. Men vad stoppar jag då i mig varje dag? Jo, det ska jag ta och berätta för er. Jag småäter hela dagarna. Precis hela tiden. Socker i mängder. Om jag blir hungrig på jobbet, så har jag oftast inte tid att äta. Så istället för att vänta till kl. 14.00 då vi äter lunch, så stoppar jag i mig en chokladbit eller något annat som höjer mitt blodsocker till skyarna. Jag har nu insett att det måste bli skräpning. Så, imorgon ska jag äta frukost hemma (vanligtvis sover jag så länge jag bara kan, hoppar i kläderna och cyklar som en zombie till jobbet) och försöka äta ett litet mellanmål innan lunch. Mitt nuvarande matschema är katastrofalt. Fullständig kaos råder antagligen i min kropp, och det märks! Jag är trött jämt, hänger inte med (som vanligt kanske..) över huvud taget, orkar inte gå ut och röra på mig, orkar inte tänka eller läsa längre texter utan att tappa bort mig totalt. Ja, ni hör ju! Katastrof! Jag som vill bli blodgivare! Jag tror inte att jag är en godkänd kandidat faktiskt. Jag bör ha brist allt som har med vitaminer och mineraler att göra.

Så, från och med imorgon ska jag skärpa mig! Vi får se hur det går.



Jag bjuder på en drunk eye

fields of gold

Hard work work! Ingen helg, ingen vila. 14 dagar i rad, det är väl ingen match! Men nu är det bara 7 dagar kvar. Sen är jag ledig en hel lördag och en hel söndag! Halelujah!


chicy

399 kr. Det är billigt.


det hon vill ha

Grymt sugen på en ny byxdress. Denna kommer från Asos och kostar ca. 500 kr.




slow dancing in a burning room

Jobb jobb jobb. Vem kom på att 8-16 var ett lämpligt arbetspass? Hela dagen försvinner.. Extra jobbigt tycker jag att det är nu när det börjar bli mörkare tider. Solen har knappt kikat fram när jag cyklar iväg till jobbet och när jag väl slutar är det sopsvart ute. Jag behöver solljus! Nånting mer jag behöver är kläder. Kläder, skor och en bikini. NU!

Är det någon som köpt en bikini från utlandet genom internet? Är storlekarna annorlunda? Jag har hittat en perfekt som jag vill ha. Men jag vågar inte beställa! Tänk om den inte passar. Då kommer jag gråta floder. Ska jag sluta analysera och bara beställa, så får det bli som det blir..? Beslutsångest.com



Förresten, när man jobbar 7 dagar i veckan, då är man väl värd lite shopping?

asos

Kär.









Dagens låt Plura – Det hon vill ha

SNÖ



Hoppas att det kommer se ut såhär detta år också.

side by side, forever

Nu har jag precis räknat ut vad det kommer att kosta mig om jag köper allt jag vill ha. I klädväg alltså. Ca. 3000 kr kommer kalaset att gå på. Det kan väl låta lite mycket kanske. Men idag när vi åt lunch på jobbet slog det mig att dom pengarna har jag tjänat ihop på några dagars jobb! Det är ju inte alls mycket! Det klingar fint i mina öron i alla fall. Samtidigt är 3000 kronor många kronor! Det skulle jag kunna köpa en massa saker för till mitt framtida hem.. eller helt enkelt bara spara pengarna till vettigare saker...

MEN ALLA BEHÖVER JU KLÄDER! (speciellt högklackat och bustiers..)

Högst upp på listan!



sim sala bim

Ligger och skrattar för mig själv.

Hitta 22 fel:

kyckling file
blogg inlägg
fest kläder
kräft skiva
video inlägg
musik lista
dator spel
kaffe mugg
jätte mysigt
jätte roligt
jätte bra
jätte mycket
jätte gott
jätte tråkigt
jätte ont
jätte konstigt
fredags mys
hemma fest
kanon kväll
favorit film
super bra
sär skrivningar


hej

Jag är så kluven när det gäller det här med bloggandet. Jag vill blogga för att jag tycker att det är kul att skriva. Men samtidigt vill jag inte skriva ordagrant om vad jag gör och vart jag håller hus om dagarna. Jag vill liksom inte det, helt enkelt. Och då blir väl hela grejen med att blogga förstörd, eller? Det blir kanske tråkigt att läsa om min besatthet av shopping (trots att jag nu inte shoppat på över två veckor!) och mitt extrema sockerberoende? Jag vet inte. Kul är det att blogga i alla fall. Så jag fortsätter väl tills jag tröttnar.

Helgen har spenderats med min syster. Min älskade älskade älskade bästa syster!














Mys, matlagning, bakning och mera mys. En sån otrolig energikick i varandras närhet.






montezuma

wanties














babies



Kan inte låta bli fönster-nätshopping. Men snart så, snart blir det samtliga puddingar...






john mayer, vill du gifta dig med mig?

Hög på musik. Hög av denna människas röst. Hög hög hög hög.

John Mayer – Slow Dancing In A Burning Room







fantastico

Kvällen igår spenderades med mina fina tjejer. Skyndade hem från jobbet, tog en snabbdusch och åkte sedan och hämtade Blondi! Vi styrde skutan mot Sandra där det vankades tacos (alla som känner mig vet att jag har ett sjukt beroende till den maträtten). Angelica, även kallad mathitler, tog över matlagningen så fort vi kom innanför dörren. Det uppskattades av värdinnan Sandra. Vi avnjöt en god middag som avslutades med bärpaj och handvispad vaniljsås. Därefter förflyttade vi oss från matbordet till Sandies nyinköpta soffa och kollade på Grey's (första gången för mig, förstod nada). Sedan spårade det mesta ur. Så vi tog ett beslut om att bege oss hem igen.


tatueringsdags?

Såg precis att Carro (Zolas matte) lagt upp en ny bild på sin tatuering på skuldran. Hon har tatuerat in Divas (Zolas kompis) tassavtryck med text och Divas födelsedatum och så. Då blev jag så taggad på att göra en fortsättning på min egna tatuering! Det är Siris tassavtryck och det är två år sedan jag gjorde den. Den har bleknat lite med åren så jag tycker att en rust av tatueringen är läglig. Jag vill också att en text ska tillföras, antingen över eller under tassen. Jag har inte bestämt mig än. Och så ska tassen få klor och lite päls på sidorna. Så att det helt enkelt ser lite större ut, så som den ska vara.







Kanske det vore snyggast att ha en kort text under tassen?



Alltid vi två tjejen.

don't lose it all, in the blur of the stars

Jaha, vad ska jag hitta på för intressant att skriva om idag då? Särskrivningar? Dessa förbannde särskrivningar som driver mig till vansinne. Värst är det på Facebook och bloggarna jag läser. En lösning på problemet är väl helt enkelt att jag får lägga ner Facebook, och aldrig mer läsa en blogg. Förutom Kenzas, hon kan stava hon. Eller ska jag kanske börja skriva anonyma kommentarer på bloggar? Kanske blir det lite genomskinligt till slut? Att en anonym människa sitter och påpekar hur man stavar. Men vad fan, hur svårt kan det vara? Jag förstår verkligen inte.

Det är som min faster Maria säger; "Särskrivningar är kriminellt".

Annars då? Jag har jobbat hela dagen. 08.00-16.30 måste ju vara den sämsta tiden att jobba. Och under denna årstid är man totalt instängd från solens strålar i flera månader. Men, jag är antagligen den sista på jorden som ska klaga över mitt jobb och mina arbetstider. Det finns värre, så mycket värre. Sånt man bara ser på nyheterna och läser på sista sidan i Aftonbladet. Barn som sliter 12 timmar om dagen för knappt någon lön alls. Dom sliter ihjäl sig för att vi i västvärlden ska ha möjlighet att köpa så billiga kläder som möjligt (och såklart diverse teknikprylar och faktiskt det mesta vi använder dagligen).

Det är som min faster Marias man Fredrik säger; "Varför tror du att linnet på H&M kostar 49.50?"

Den där familjen Andersson i Knivsta är bra smarta dom.




Blus från Thailand
Svarta höga jeans från H&M

(passande när jag just påpekade barnarbete i andra länder...)

Såhär såg jag ut när jag och min vän Ida for till Gävle och såg vår älskade Håkan Hellström. Jag var galet taggad. Men på bilden ser det ut som att jag ska på begravning. Men som sagt, det skulle jag inte. Jag skulle på vad som skulle bli en av dom bästa kvällarna på länge. Länge länge länge. Länge leve Håkan!
 


holy moly me oh my

Helt otroligt! Jag skrev upp två saker som jag skulle utföra idag. Och kors i taket, jag gjorde båda två! Några klick sen var det klart. Inte jobbigt alls. Och då pratar jag inte om att beställa kläder till mig själv, även om det är min absolut högsta önskan. Nej, jag har faktiskt beställt saker till nära och kära (det känns bättre att beställa saker till andra än till mig själv).

Sömnen var långt borta igårkväll då jag låg och tänkte på Asos.com och alla fantastiska plagg. Men jag måste ändå ha lyckats somna. Men det tog tid. Och jag vet inte hur min hjärna fungerar, men riktigt bra kan det inte fungera. Jag drömde den antagligen sjukaste drömmen någonsin inatt. Det var fruktansvärt och hemskt. Det var mord hit och dit och hela familjen var inblandad. Usch, det var inte alls trevligt. Men det är ju så underbart att vakna och inse att det bara var en dröm. En liten dröm som min sjuka hjärna kokat ihop.

Idag var det lite roligare att jobba än andra dagar. Dock var inte Cicci med (därav jobbar jag) men resten av dårarna jag jobbar med gjorde dagen trevlig. Speciellt när Sandra berättar om hennes och Angelicas helg. Fattar inte ibland alltså.. haha! Och dom ska vara mina vänner, är jag likadan? Jag vet inte, haha! Men snart är väl jag också fit for fight och kan spåra tillsammans med dom.

PS.
Jag blir kär i min egen syster när jag ser på detta foto.


Älskade människa. Don't you ever leave me girl :)

snart bryter jag ihop

Det kryper i mina fingrar. "Fönstershoppar" på Asos just nu. Ska visa några av läckerbitarna jag helt enkelt måste ha.

Är fötrollad av denna tunika/klänning. Jag måste ha. Måste ha helt enkelt. Det som stoppar mig från att beställa är att jag inte vet vilken storlek jag ska ta.



Vacker rygg



Den svarta kan ju vara lättare att matcha snygga färgade strumpbyxor till..



Snygga leopardbikinitrosor. Man måste förbereda sig på en varm vinter (inte i Sverige).



Fantastiska shorts. Även senapsgula står på önskelistan.



GUD GIV MIG SINNESRO!

(jag mår illa, seriöst)

och nu börjar jag grina.
godnatt.


kärlek är ett brev skickat tusen gånger

Förra söndagen spenderades med två vänner som ligger nära hjärtat. Jättenära.












zola!

Zolabola! Älskar den här lilla killen. Han är så lik min Siri både utseendemässigt och till sättet. Hoppas man får vara hundvakt åt honom snart igen. Jag vet att han gillar mig. Hur skulle han kunna ogilla stuvade makaroner till frukost? Det går ju inte. Och väluppfostrad som han är väntar han på att jag ska säga varsågod.















Men inte ska du dricka ditt hjärta itu

Tänk vad komplimanger kan göra en riktigt glad. Tänk dig att du får en komplimang, det kan ju handla om precis vad som helst. Stor eller liten. Kanske "Du passar verkligen i den där tröjan" eller "Du är alltid så snäll och omtänksam". Tänk vad glad man blir då. Men ofta glömmer man bort dem och ibland kommer man inte ens ihåg när man gav någon vän en komplimang senast. Och synd är väl det. Fruktansvärt synd. Man borde säga alla positiva saker man tänker på! Jag kan sitta och tänka att "Hon är så duktig på det där" eller "Sådär önskar jag att jag också kunde göra". Men jag det stannar i min hjärna. Varför inte bara säga det rakt ut? Det resulterar bara i positivitet. Även om man får svaret "Nej men vad säger du, den här gamla trasan?" eller "Ja men det här klarar vem som helst av" så blir man innerst inne ändå glad. Det bara är så. Vi funkar så. Människan.

Tänk vilket positiv värld vi skulle kunna skapa med hjälp av att vi alltid är snälla mot varandra och säger snälla saker..

Då kanske världen skulle smaka som en härlig chokladfudge!



salvation

Min pappa har en förmåga att tömma systemkameran på alla bilder och föra över dom till sin egen dator och sedan radera allt på kameran! Tror han att jag orkar leta på ett USB och föra över alla bilder och sedan föra över dom till min dator? (dagens lyxproblem). Fruktansvärt jobbigt. Och han slutar inte när jag ber honom att inte radera bilderna från kameran förrens jag har lagt över dom på min dator.

Ni ser vilka problem jag har!

Okej då, jag ska inte klaga på småsaker. Det finns värre saker. Faktiskt. Lyssnade ni på låten jag länkade för någon dag sen? Hoppas det. Annars har ni missat något fantastiskt. I skrivande stund lyssnar jag faktiskt på den. Så bra! Sitter här och praktiskt taget väntar på att jag ska cykla till jobbet. Men först ska jag cykla förbi ICA och köpa mynta. En självklar garnityr till desserten ikväll. Jag hoppas att något SAIK-fan ska vara sugen på dessert ikväll. Den kommer att bli awesome! Ska försöka knäppa ett kort när den är klar. Hoppas också att det kommer någon och beställer mina fantastiska grönsaksspett med bulgursallad och tzatziki. Den kommer också att bli awesome. Kanske att jag hinner få ett foto på den också. Så, alla ni som ska se SAIK-Vetlanda ikväll, kom in till oss i restaurangen och beställ det jag just rekommenderade.

Bjuder på bilder som endast finns på pappas dator.





Glass vid Nybrokajen när det var varmare ute



Zola i våras






Sture på brorsans födelsedag









Man fyller bara 21 en gång






Har Ruben varit så liten? Helt otroligt..

slut som människa..

..och jag saknar min sovkompis.


no cigar

I brist på inspiration. Tre gamla bilder.






dagens ris

En sak till innan jag går och lägger mig. Något som stör mig, fruktansvärt mycket, är särskrivningar. Jag säger absolut inte att jag aldrig stavar fel eller skriver i någon sorts perfektion. Och kanske är det jag som är en gammal kärring när jag stör mig på något så, kanske egentligen, oväsentligt? Jag vet inte. Hur som helst, alla dessa särskrivningar som jag ser på Facebook och på diverse bloggar gör mig tokig. Jag hade tyckt att det varit helt okej om det var en 13-årig tjej/kille eller någon med skrivsvårigheter. Då hade det vart väntat och helt okej. Men när 85% av mina vänner på Facebook skriver med särskrivningar i var och varannan mening och stavar fel på dom vanligaste orden, då undrar jag om nåt är fel? Kanske ska jag börja ha lektioner här i min blogg? Det kanske skulle uppskattas då man kan vara anonym. Jag ska börja med några enkla knep man kan använda sig av om man är osäker (om man nu inte är osäker på om man stavar fel men ändå gör det jämt, så hoppas jag att någon snäll själ informerar denne om det) på hur man ska stava ett ord, om det sitter ihop eller inte, eller om det stavas med ett eller två "S" tillexempel. Då kan man prova att säga ordet högt, eller skriva ner det på ett papper. Då brukar man oftast se eller höra om det är fel eller inte.

Jag ska visa några av dom vanligaste särskrivningarna:

"Idag har jag varit hemma hos en vän och ätit kvälls mat, det var jätte gott."

Om du provar att säga ordet "kvällsmat" så hör du ju att det är ett ord, inte två. Så varför skriver du då "kvälls mat"?. Man säger ju "kvällsmat". Man säger inte "kvälls...mat".

Enkelt va?

Och om du nu ska säga till din vän att kvällsmaten var "jätte god", så säger du ju "jättegod". Du säger inte "jätte...god".

Skämt å sido, men irriterande är det. På nåt vis.

Och förresten, "jaså" stavas med ett "s"! INTE TVÅ!

Varma hälsningar / Ordpolisen

RSS 2.0