as time grows older his thoughts they grow younger. It is his wish to search no longer for fools gold

Vilken helg! Besök från Sandviken av en syster och en kusin! Vi sa innan "Det här kommer spåra" Och ja, det var väl ungefär vad som hände. För mig Sandra och Angelica blev det tredagars på Kleins. Pinsamt? Kanske, men roligt också. Kan väl säga att vi drog upp stämningen när vi klev innanför dörrarna. Alla var taggade till tusen men mest spårade det väl på lördagen! Orkar inte skriva allt faktiskt. Det hände för mycket. Kan visa med lite bilder istället :)

Igår sa jag färväl till Stugan.. Det var jobbigt!










Kommer fler sen. Anna kom nu :) Promenad!


För många skål här va!





Imon tänkte jag som så att jag ska lägga ut lite bilder från sommarens alla händelser! Missa inte det. Kan bli spännande..

Dagens låt: Thin Lizzy - Old flame


the damage a man can do

Jaha, ledig igen då. Men nu har jag långledigt. Tills på söndag med andra ord, känns väl helt okej faktiskt. Gick upp väldigt tidigt idag. Vaknade tio i nio av att jag höll på att kissa på mig! Dumt att dricka en liter vatten innan man går och lägger sig kanske. I alla fall så gick jag upp då och höll Angelica sällskap tills att hon gick till jobbet. Då började arbetet. Jag, Sandra och Angelica är BÄST på att stöka ner på en väldigt kort tid. Det var kläder överallt, och disk i hela köket och vardagsrummet. Så jag satt upp håret i en knut på huvudet och drog på mig städkläder och började med att diska. Sedan fyllde jag på alla 14 vattenflaskor och ställde in dom i kylen. Vi tar aldrig ett glas och tar vatten ur kranen. Vi vill ha kylskåpskallt vatten på flaska. Japp, så är det. Jag har vikt kläder och lagt dom på rätt plats, och JÄVLAR vad kläder vi har. Vi har lätt kläder för tio personer. Efter det damsög jag. Och det behövdes kan jag säga. Igår när vi låg och kollade på tv jag och Angelica skulle jag gå ut till köket för att hämta något, kommer inte ihåg vad. Så ropar hon att jag ska ta med mig både det ena och det andra. Och eftersom jag har tvånstankar att jag måste få med mig allt på en gång så blev det en hel del att bära till slut. Jag balanserar ett paket med salta pinnar på ett glas i ena handen. Och precis innan jag ska sätta ner det på bordet tappar jag paketet med pinnarna och dom sprider ut över golvet. Jaha, jag plockade upp dom som låg i en hög, tänkte att det kan väl inte vara så farligt att äta dom. Men det var vissa jag inte orkade plocka upp. Så dom klev jag ju såklart på varje gång jag skulle gå från soffan. Inte så att jag liksom tänker på att dom ligger där, nej jag glömmer bort det och kliver runt i dem varje gång. Och det sprider sig snabbt till alla golv i lägenheten. Trevligt värre. Ja, nu har jag berättat det också. Det var väl roligt att veta? Mm, det tror jag nog. Förresten, jag har nyss varit nere i tvättstugan och satt på en maskin med tvätt! Och det är första gången i mitt liv jag gör det, faktiskt. Det är helt 100% sant. Hur sjukt det än är. Men jag vet faktiskt fler som inte har tvättat själva förut. Men Angelica tror mig inte. Hon tycker att det är galet att jag inte gjort det förr. Men va tusan kände jag imorse, nu går jag ner och får det gjort. Och så, nu är jag inte tvättoskuld längre! Tummen upp för det ja! Och så var jag ju till affären nyss. Handlade lite mat som jag tänkte laga sedan tills A och S kommer hem. Torsk står det på menyn, kokt torsk med tomat och kokt potatis! Supergott. Men Angelica tycker inte om torsk. Men jag ska omvända henne. Det här kan hon inte ogilla. Ska berätta vad hon tyckte sen.

Ja, i söndags var jag hos min faster i Knivsta. Det var väldigt trevligt. Har inte träffat henne på två år. Och lilla Jennifer har hunnit blivit fyra år. Helt galet. Men hon sa att hon kände igen mig, det är väl coolt? Hon ville att jag skulle leka med henne hela dagen. Hon sa tillochmed till min faster Maria att hon ville att jag skulle sova kvar. Hon måste ju tycka om mig riktigt mycket. Japp, det tror jag. Vi gick till lekparken och sånt. Jag fick lätt panik när hon klättrade upp högst på nån sak. Tror alltid att dom ska ramla ner och slå sig och grina sådär hysteriskt. Då vet jag inte vad jag ska göra. Dom flesta barn grinar ju för själva situationen, inte att det gör ont. Ska man gå in 100% och trösta dom då eller ska man bara fråga hur det gick? Nej, jag vet inte vad jag ska göra i alla fall. Men allt gick bra. Jag slapp hamna i ett lekparksdilemma. Sedan lagade Fredrik mat till oss och hans kompis och deras grannar. Supergod kyckling med fetaost och klyftpotatis. Och han var lite nervös när han lagade maten för att han vet att jag gått restaurangskolan. Haha. Men godkänd blev han, oja, supergott var det! Efter maten ville Jennifer såklart leka mer. Så vi gick till hennes rum och vi spelade spel. Ett spel på med samma svårighetsgrad av vad jag klarar av. Jag och A har ju bevisat att Monopol och Ord Yatzy är för avancerat. Så vi spelade ett spel där man slog en tärning och så blev det färgen GUL säger vi, då skulle man ta en gul plutt och lägga på sin gula ballong på sin spelbricka. Och det som samlat alla färger först vinner. Superenkelt och roligt! I alla fall det förstnämda då. Jag tog tåget hem vid nio och var hemma cirka halv elva.

Angelica kommer springandes från balkongen och ber att jag ska följa med ut. Och ja, jag var inte svårövertalad om vi säger så! Ett glas rött sen var vi igång. Louise var hos oss också och skulle sova över. Efter en snabb makeover vandrar vi strandpromenaden till Nacka strand och inväntar båten från Fjäderholmarna. Vi åker in till stan och stannar sedan på båten för att släcka törsten litegrann. Vet inte exakt hur länge vi var där. Men ett tag. Vi tog sedan taxi till Gamla stan och gissa vart vi åkte? Jo, Kleins. Där var det mycket folk. Och för ovanlighetens skull spelade dom bra musik hela kvällen. Blev dans och sång tills klockan slog tre. Då klev vi in i en taxi som jag trodde skulle köra oss hem. Men nej då, vi hamnar utanför någon stackars krog där vi tyvärr inte kom in. YES! Tänkte jag, då åker vi hem. Men nej då tar vi ännu en taxi (fråga mig inte vem som betalade för det, inte jag eller A iaf) och åker till Patricia, men där kommer vi inte heller in, och det har vi aldrig gjort förut heller. Så där stog vi och frös. Vi insåg att kvällen hade dött. Så vi går till mcdonalds och köper mat. Jag försökte tydligen få med mig han i kassan hem till oss på efterfest. HAHA! Han hade svarat seriöst och frågat om vi kunde vänta tjugo minuter. Haha, stackars kille. Vi vände på klackarna och gick därifrån i alla fall. Sen äntligen hamnade jag i soffan hemma. Under denna kväll har jag också hunnit skicka ett antal (ca. 130) sms till en och samma person. Vad skriver man då liksom? Jo, viktiga saker. Jag inser inte att han kanske sover eftersom jag inte får svar? Haha. Stackarn. Väckte honom flertalet gånger och det slutar med att vi pratar i telefon i kanske en timme fram tills att klockan var 05.00! Då slocknade både jag och han. Och så ringde klockan 08.30 ! Jo tack. Jag mådde otroligt bra.

Jag lovar, jag ska uppdatera senare idag, och om ni har tur, ja då ska jag skriva nåt intressant!

Nu ska jag uppdatera. Dock inte med något intressant. Angelica har kommit hem nu, men hon är inte hungrig. Men jag måste börja laga snart, jag dör snart. Av hunger alltså. Och så måste jag ju gå till tvättstugan och hämta all tvätt! Men torkskåpet är fruktansvärt segt. Kläderna har varit där inne i fyra timmar nu men än är det inte torrt. Har pratat med Viktor senaste timmarna. Eller, nu är det slut på det. Men han höll mig sällskap här i mina hushållssysslor. Trevligt :)

Förresten på tal om Viktor. Han och hans band Argos Action är ju med i en musiktävling där dom måste ha röster för att vinna, så jag tänkte marknadsföra lite här. Gå in på http://www.sr.se/cgi-bin/gavleborg/program/artikel.asp?programid=3288&artikel=2678255 och rösta nu ! :)

Ahhhhhh!
Dagens låt måste vara; Thin Lizzy - Fools gold


Klockan är nu 21.26 och vi har haft öråd här i stugan.

-Utlandsresa i höst = JA TACK!
-Utgång ikväll = Njaaaaaa okej då, eller nej vi struntar i det, ja det gör vi, alltså NEJ.
-Baka kladdkaka = JA. Eller nej.
-Poppa popcorn = JA!
-Malla ska skriva ett meningslöst blogginlägg = JA!
-Tyckte Angelica om torsken idag? = JA!

Vi tar alltid upp viktiga saker när vi väl sitter ner och pratar. Ja, det gör vi.
Som sagt tyckte Angelica om torsken jag lagade idag. Såklart hon gjorde det. Det var ju jag som lagat den. Den går fruktansvärt fort att koka torsk. Inte mer än fem minuter. Helt galet fort. Efter maten spårade det som vanligt. Jag försökte säga ett roligt skämt, men jag skrattade så mycket åt mig själv, så själva poängen kom aldrig fram och Angelica och Sandra fattade ingenting. Och när dom väl fattade var det inte längre roligt. Vi tog på lite Lizzy. Och gud vad glad jag blir då. Jag mår bra. Jag kan inte beskriva känslan i kroppen när jag hör dom. Det sprider sig liksom ett pirr i hela kroppen. Ungefär som när man vet att nåt roligt ska hända, och så är man lite nervös men man vet att det kommer bli kul. Jag ryser till och med ibland. Så bra tycker jag att dom är. Dom är bäst. Och som Vilmer hade sagt ; Mitt bästa band. Ja, det är dom. Mitt bästa band. Jag hade ju faktiskt planer på att måla Phil Lynott i nacken, det skulle vara coolt. Men jag skulle säkert ångra det. Eller jag skulle inte ångra det, men jag vet inte, det kanske skulle kännas fel på nåt sätt bara. Han är ju egentligen en helt främmande man, som faktiskt söp och knarkade ihjäl sig. Men samtidigt min favoritmusiker. Jag vet inte rikigt hur jag ska förklara, men på nåt sätt kanske det bara känns fel att ha en sådan stor tatuering på sin egen kropp. Men men min babys tass ska jag ha. Det kommer jag aldrig ångra, babybabybaby jag älskar dig :) Det kanske skulle fylla hålet i mig på något sätt, jag vet inte. Men bra vet jag att det kommer bli, och det kommer kännas bra. Ohh babygirl, du var det bästa i mitt liv!


He's gone as low as any man can be

Longtime, longtime. Idag är jag ledig! LEDIG! Härlig klang där. Jag gick upp när Angelica gick upp, dvs klockan nio. Duschade och sådant. Nu har Angelica gått till jobbet och jag har lägenheten alldeles för mig själv. Jag har inte bestämt mig för om det är bra eller dåligt. Lite både och kanske. Sitter vid datorn och lyssnar på musik. Min man Phil och hans band har spelats ovanligt mycket på rockklassiker den här veckan, vilket är jättebra. Men tråkigt att dom kör samma låt varje gång. Men, det är bättre än ingenting i alla fall.

Igår hade jag och Angelica myskväll med popcorn för tio pers och kollade på Trade. En film om människohandel och sådant otrevligt. Det är riktigt bra faktiskt. Man blir lite arg. Sen när vi skulle sova spårade det ut. Angelica släckte alla lampor innan jag hann lägga mig i sängen. Så när jag kommer in i sovrummet så börjar hon skrika att det står nån bakom mig. Och vi kollade på Quarantine för någon kväll sen, och så tänkte jag på den. Och hon får skylla sig själv när hon skrämmer upp mig så! För jag skrek rakt ut, väldigt högt, och hoppade ner i sängen och klamrade mig fast vid en asgarvandes Angelica.. Sen blev vi tysta, och plötsligt tar Angelica tag i mig och skriker att det är nån som står vid dörren, och ja, jag säger bara stackars våra grannar. Vi hade även fönstret öppet, haha. Det måste ha låtit som om någon blev mördad, helt seriöst. Sen somnade vi ganska fort. Men jag låg fortfarande på min vakt.

I måndags var vi ut jag o Angelica. Taggade som tusan och åkte in till Gamla stan och vårat älskade Kleins. Där var det inte många själar som hängde. Mest var det jag och Angelica som var där. Efter ett tag kom Robin och Julia. Då blev det både det ena och det andra. Sedan kom Sofi också. När vi var nöjda begav vi oss ut på gatan och tog en taxi till Viktoria. Dansade en hel del, det var kul, längesen man fick dansa faktiskt. Jag hade lite problem med synen där ett tag, inte för att jag hade druckit alkohol, jag vet inte riktigt vad som hände, jag såg inte riktigt ansiktena på vissa personer, lite läskigt. Sedan försökte jag fixa en taxi hem. Men det är Angelica som är förste taxifixare. Så hon fixade en även denna kväll. Så i baksätet satt jag och var tjurig för att inte jag fick fixa taxi. Och min tjurighet gick såklart ut över den stackars chauffören. Jag klagade på allt. Att han tog fel väg (vilket jag inte hade en aning om han gjorde eller inte), att han antingen körde för fort eller för sakta, och framförallt att det var för dyrt. Det var helt galet dyrt faktiskt. Jag sa att jag aldrig mer skulle åka med hans taxibolag och att det bara var skit och sånt. Det slutade med att han sa åt mig att ringa hans chef och klaga istället för att snacka med honom. Men jag sa bara åt honom att hålla käften. Och det skäms jag för! Fy, stackars honom. Men han är säkert van med värre saker. Ja, alla våra taxiturer är unika! Haha. Vi borde bli bannlysta från att åka taxi. Vi borde åka mer buss.

Och i fredags var jag och Angelica barnbakt åt vår chefs barn! Alfred 5 och Vilmer 3.5. Och jag var orolig hela veckan över hur det skulle gå. Inte för att jag inte är van med småbarn eller nåt, men jag är bara osäker, jag kan tycka att dom är lite skrämmande ibland. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga när dom vill saker. Men jag och Angelica gjorde det lätt för oss. Vad som än ville ha eller ville göra skulle dom få! Och det fick dom. Så det blev nästan inget gnäll på hela dagen! Jag gick till 7 eleven och köpte kakor. Så varje gång dom började gnälla om nåt så frågade jag om dom ville ha en kaka. Och såklart ville dom ha det! Stackars barn, sockerhalten måste ha varit på max. Vi var först på mc.donalds, sen åkte vi till Skansen. Där har jag förövrigt aldrig varit. Det var lite jobbigt att barnen hittade och inte vi. Och jag som älskar djur! Jag tror att jag tyckte att det var roligare än vad dom tyckte. Vi var där precis hela dagen. Och jag har träningsvärk i armarna då barnen turades om att sitta på min rygg. Dom tyckte nog om mig. Jag fick tillochmed en puss på munnen av Vilmer! Sedan åkte vi till stan och barnen somnade i vagen och sov hela vägen genom stan, gamla stan, båtresan till Nacka strand där Gittis och Magnus väntade. Vi gick hem då och lagade kyckling med ris och currysås. Vi hade planerat att gå ut på kvällen. Men en heldag med småbarn hade tagit mer energi än vad vi trodde! Vi var helt slut efter att vi ätit. Så vi la oss på soffan och gick och la oss tidigt.

Igår jobbade jag och Angelica var ledig. Det var inte alls mycket folk. Så vi bakade mest hela dagen! Jag bakade vaniljbullar! Och dom vart helt perfekta. Såklart. Så vi får väl se om dom säljer bra idag. Nu ska jag göra mig iordning för att sedan åka till Knivsta och hälsa på min faster Maria, hennes man och deras dotter Jennifer (4 år!). Värsta barnhelgen för min del. Och förresten har jag ändrat mig uppfattning om barn! Inte för att jag inte tycker om dom, för det gör jag verkligen, men jag har liksom tyckt att det verkat komplicerat. Men det är det ju inte alls.. :)

Och ja, förra veckan var jag hem en sväng. För att se Viktor och hans Argos Action spela på Marinfestivalen. Det var riktigt bra. Sjukt kul att se dom spela. Lias tyckte det var mindre kul. Hon höll på att frysa ihjäl, blåa läppar och grejjer. Men vi åkte på en gång när spelningen var klar så. Och när vi stog där så kom Frida gåendes mot mitt håll. Hon skulle nämligen också kolla på Viktor. Så det var kul att få prata och träffa henne också. När spelninen var klar kramades jag lite med sångaren sedan åkte vi till Sandviken/Järbo. Köpte lite mat och åkte till Järbo och lagade kyckling och grejjer. Sedan skjutsade vi folk och hängde på Maxiparkeringen (Y) !!! Roligare har jag väl gjort. Men jag fick ju vara med L, och det var det som var viktigt. Tidigare var jag med Anna! Vi gick på stan och åt lunch. Vi tog en exakt likadan sallad, men innehållet var olika? Anna fick ananas, men inte jag, och jag fick majs, men inte Anna? Konsigt det där. Hon skjutsade hem mig och vi kunde liksom inte slita oss ifrån varandra. Vi satt i bilen och pratade om allt möjligt bara för att inte behöva säga hejdå. Men till slut insåg vi att, såhär kan vi inte hålla på. Så vi sa hejdå och så for hon iväg i sin lilla bil. När jag kom till mitt hus står pappa där med grillhandskarna på och ska precis till att börja grilla! Å, lyckligare kunde jag inte bli. Åt en mycket god middag och fick sedan skjuts till stan där jag väntade på att Lias skulle sluta för dagen och ja, resten vet ni.

"Just near the part
Where the beautiful dancing tightrope ballerine
Forgets that the safety net
Isn't there at all"
P.L


village idiot

Hej och hå! Hemma i Sandviken. Och det är alltid lika skönt. Men det är inte samma sak här hemma utan min andra halva. Och det är faktiskt sant. Det gör ont, på riktigt. En bit saknas liksom. Men sånt är livet. Jobbigt och riktigt tråkigt ibland. Ovh just nu skäms jag över att vara människa. Eller, det är väl ganska ofta man gör det. Men speciellt nu. Kollade på Animal Cops. Viilket var en dum idé. Jag blir alltid så arg. Men vissa saker förstår jag bara inte. Det här med hundslagsmål. Hur kan man vara så störd? Dom fick avliva världens sötaste lilla vovve. Och ja, det är sant, jag börjar gråta varje gång.

Dagen har jag spenderat med mor. Vi åkte till Valbo en sväng. Hon handlade och jag var smakråd. Själv vågade jag inte ens titta in i en affär. Jag vet hur jag blir. Jag kan helt enkelt inte låta bli att handla. Helt allvarligt så har jag problem. Shoppingproblem. Men som sagt, jag höll händerna för ögonen med ett litet kikhål så jag såg vart jag gick. Då gick det finfint. Handlade lite presenter och sånt. Sedan åt vi lunch på IKEA. Träffade Johanna och Pernilla som flitigt jobbade på i lunchyran! Tacka gud att jag inte behöver göra samma sak. Mami köpte sängbord till bror och Jenni. Som jag sedan fick lyfta upp till deras lägenhet. Och tungt var det! Dom har ju köpt katt. Lilla Ruben! Åh vad söt han var. Om jag orkar ska jag föra över kortet som jag tog på honom. Så himla söt. Sedan åkte vi hem. Jag körde. Det var längesen jag körde bil. Höll på att kollidera med en mopedist. Men ja, lyckligtvis hände inget farligt.

Väl hemma börjas det pratas om mat. Och jag, förste kock lagade min specialitet. Väldigt svårt recept och det tar minst tio minuter att laga. Och många matlagningsmetoder krävs det! Kokning och stekning. Spaggetti, wokgrönsaker och köttbullar. Blanda ihop detta när det är färdiglagat! Serveras med sweet chili sås. Det är väldigt svårt, så var väl förberedd om ni ska utföra detta hemma. Nåväl, gott är det i alla fall. Egentligen ville jag ha grillat idag. Men det saknades vilja här hemma. Så det fick bli en mallan special. Sedan blev det filmkik. Wolverine blev det. Och jag tror att till och med grabbar borde tända på den karaktären alltså. Han är så snygg. I klass med Jack Sparrow. Den var riktigt bra faktiskt. 
 Och nu sitter jag här och är social. Men inte så länge till kanske. Imon ska jag träffa Anna. Bästa Anna. Å vad jag saknar henne. Sedan ska jag umgås med L ! In till Gefle och kika på bästa V! Sedan vet jag inte vad kvällen bjuder på. Efter den natten blir det SGS till storstan igen.

Ruben!

eye of the tiger

Jaha. Nu sitter jag ensam i lägenheten. Sandra och Angelica drog för en timme sen ungefär. Så nu sitter jag och pratar med V och äter banan. Ska väl gå och lägga mig snart tänkte jag. Ska åka med första båten till ön imon. Åker nog hem till Sandviken den här veckan :) Ska ju se på konsert och allt. Med bästa L! Och någon gång denna vecka kommer min faster Maria, hennes man och Jennifer till ön :) Trevligt trevligt ! Nu blir det sängen. Tack o hej.

don't fake it baby

Oj vilket humör jag är på. Varför är jag sjukt otaggad på min enda lediga dag denna vecka? Har i alla fall jobbat hela veckan. Skulle egentligen varit ledig igår men i början av veckan sa jag att jag kunde jobba istället. Jag är bjuden till Johanna idag som fyller 19, GRATTIS! Men som sagt jobbade jag igår och jag jobbar imorgon, så det bli lite tajt med tid. Igår åkte jag in till stan hem till Emma. Där var det jag, Emma, Anna, Pernilla och lite annat folk. Riktigt trevligt med vänner och vin! Det var planerad utgång men ja, så kul blev det inte. Plus att jag hade ont i magen. Hade inte ätit allt för mycket och så alkohol på det. Nej, det var ingen bra kombination. Så jag tog en taxi hem. Försökte pruta chauffören men han vägrade. Skit it då sa jag. Kom hem till lägenheten cirka halv fyra och jag somnade ganska fort. Sedan vaknade jag klockan elva. Då gick jag upp och pratade lite med Angelica som skulle till jobbet. Och nu är klockan halv tre och jag har inte hunnit med mycket idag. Har mest suttit här. Sedan har jag duschat och diskat och ätit en macka. Är hungrig men jag orkar verkligen inte laga mat. Förresten måste jag gå och handla idag också. Men nu ska jag nog åka in till stan och tröstshoppa eller nånting. Jag vet inte vad det är med mig. Alldeles hängig. Jag har nog hemlängtan. Saknar mami och papi. Och bror och Jenni har köpt en katt som jag vill träffa. Lilla Ruben! Men det blir nog en hemvisit nästa vecka då Viktor har spelning i Gävle. Saknar L som tusan. Och A såklart. Och såklart min browneyedbabygirl! Kom tillbaka, nu!




Make me jump into the air.


you visit me in my dreams

Faktiskt så var det så att jag skrev ett långt inlägg nyss. Med massa intressanta saker. Men så dog internet, då orkade jag inte skriva om skiten. Så nu får det bli ett kort inlägg. Jag är ledig idag. Och jag har suttit inne precis hela dagen! Inte gjort ett skit. Eller jo, jag har städat och diskat. Och det var tänkt att jag skulle tvätta imorse. Men ja, alla odds var emot mig. Så det blev ingen tvättning. Och om det hade blivit tvättning, så hade det blivit premiär för mig att tvätta mina egna kläder ! Men premiären får väl vänta då. SYND! Sandra ska tvätta imon så hon får ta några saker som jag måste ha tvättat! Jaha. Sandra kom hem från jobbet vid halv sex. Då åt vi mat. Rester från igår. Fetaostfylld kyckling med ugnstekta grönsaker. Mm veeeerrrryy goood ! Så nu har vi bokat bio i Sickla! Public Enemies blir det :) Hoppas den är bra. Men det måste den vara, Johnny him self är ju huvudroll! :D Får se vad som händer sen. Jag börjar 12:30 imon så. Tänkte bjuda på lite bilder nu faktiskt, ja, det tänkte ja. HEJHEJ.

En spårad kväll helt enkelt. Och då menar jag spårad som i SPÅRAD.
Och nu ska vi åka så det blev bara två bilder. Ciaooo.



RSS 2.0