downtown sundown

Dagen D är här. Och kors i taket, jag somnade hur lätt som helst igårkväll. Jag trodde att det skulle bli som kvällen innan igår. Då kunde jag verkligen inte sova. Jag var helt sprallig i kroppen och hade lite ont i ryggen också, så jag kunde helt enkelt inte ligga still! Men, till slut, vid 02.30 somnade jag.

Igår packade jag hela dagen och handlade det sista som behövdes. På kvällen lagade jag bakad potatis och avnjöt en sista måltid, på 5 veckor,  med mamma och pappa. Det vart kanongott, såklart. Mästerkock som man är. Sedan packade jag lite till och avslutade kvällen med att kolla på Predators med pappa. Galet bra film. Gillar Adrien starkt! Men, allvarligt, jag är helt dökär i asiaten! Ja, han med tatueringar över hela kroppen. Mmmmm!

Jag tänkte efter jag sett filmen.. var det verkligen så smart att kolla på en film där folk blir jagade av monster i en djungel? När jag idag ska flyga till en land som består av en hel del djungel? Ja, jag vet inte jag. Men, det visar väl sig när vi kommer fram. Om jag är rädd alltså! Inte om det finns monster i Thailand. Men det gör det väl inte? Eller? Ett litet litet monster träffade jag på sist jag var i Thailand i alla fall, när jag stod i duschen i vår Bungalow.



Men, hoppas att vi inte stöter på några större faror denna gång! Nej, nu har jag faktiskt inte tid med detta längre! Skall måla naglar och greja lite med packningen.

So long!

heat of the moment

Sitter här i mitt rum. Önskar att jag kunde säga lägenhet. DAMN, jag vill flytta hemifrån. Inte för att jag inte trivs hemma, för egentligen skulle jag vilja bo med dom jag älskar mest hela livet ut. Mamma och pappa! Jag vet inte riktigt hur jag ska överleva vardagen i en lägenhet alldeles ensam, utan deras ständigt kloka ord omkring mig. Jag vet faktiskt inte hur det kommer att gå. Men jag hoppas på det bästa. Jag är ganska duktig på att ta mig igenom saker. Tror jag i alla fall.

Nu är julen borta! I alla fall materiellt. Jag gillar julen och alla julsaker. Men alltså, ibland blir det för mycket. Dock gillar jag julmyset på Blomstigen. Så mycket julsaker har jag aldrig sett i ett och samma hus. Men jag gillar det verkligen. Men när jag bor själv, då vet jag inte om jag kommer ha det så mysigt? Jag kommer nog inte ha ork att pynta så mycket. Kanske får man hyra dig, K? För lite julpynt.

Väskan är nästan packad. Eller, jag har lagt i allt jag vill ha med mig. Men mer nödvändiga saker måste med. Jag kommer nog få packa om, packa upp, packa ner och så vidare. Hur som helst, det viktigaste är pass och pengar. Och visum såklart. Sen kan man faktiskt köpa i princip ALLT där nere. Där borta på andra sidan jorden. Dit jag ska. Jag och kusinen.


Sitter och kikar igenom lite gamla bilder. Från sommaren förra året. Hittade denna otroligt roliga bild.

Jag hade tvättat och gjort ren min cykel, och bad sen pappa att fixa sadeln, den var väl lite sne eller nåt. Så jag vänder mig om i två sekunder, och sen hör jag pappa "Prova nu då". Och så vänder jag mig om och får se detta. Gissa om jag skrattade? Sitter här och skrattar i min ensamhet även nu. Haha, fan, min pappa kan han.



Älskar denna outfit. Förra våren, när jag skulle träffa bästa syster.




Denna outfit gillade jag också STARKT. Såg ut såhär då jag skulle på Johannas 20-årsfest.



Kommer ihåg att jag köpte denna jacka på Lindex, och jag vart helt dökär i den. Dock kom den aldrig till användning, endast till detta fotografi. 399:- åt helvete.


En morgon på Axmar Brygga. Ibland hade man turen att få sola lite innan man klev på det dagliga 13-timmarspasset.


Detta är mitt ben efter några dagar jobbandes på Axmar Brygga. Jag minns mycket väl att i slutet av sommaren räknade jag över 30 myggbett på ETT ben. Det var sinnessjukt, vidrigt och ja, lite irriterande. Här räknar jag till ca.8 bett. Även då på foten. USCH FÖR MYGGBETT! Och ja, den stora röda "bölden" på tån är ett inihelvetes stort äckligt myggbett. Det är otroligt mysigt att då ta på sig strumpor, stoppa fötterna i ett par varma kockskor och gå in i det 30-gradiga köket. Mmm!



Nej, nu är klockan mycket. Avslutar ändå med en sommarbild. För jävlar vad jag vill ha sommar nu. Eller justja, jag ska ju till sommaren på tisdag. Hehhhhiiihhii. Pusshej



I'm going down

snart så

ÅH! GE MIG TISDAG NUUUUUUUUUUUUUUUUU!

THAILAND! Det ska bli så inihelvetes jävla skönt! SOLA OCH BADA :)



Jag och Denise till höger!

konsumtion

Det är väl underbart det! I alla fall när det handlar om kläder. Jag älskar kläder. Så är det bara. Jag läste i tidningen om att vi bör konsumera mindre, och laga våra gamla kläder för att spara på miljön och så. Och helt ärligt så blev jag lite tagen av det. Jag som alltid predikar och köttindustrin och hur det påverkar vår miljö. Så ett löfte är så lagt. Jag ska minska mitt shoppande i vår. Helt seriöst. Jag kommer kanske inte sluta shoppa. Men mina inköp ska vara smarta och ha en tanke bakom. Inte köpa BARA FÖR ATT JAG VILL HA, utan för att jag faktiskt behöver en ny tröja, jeans eller vad det nu handlar om.

Helt ärligt. Så är det. Dagens sanning!

Gårdagens sanning är dock att jag var i Gävle med Madde och Alicia och shoppade. MEN jag köpte saker jag faktiskt behövde. Tror jag.

Vad tycker ni?

Höga jeansshorts från BikBok 299:- (tanken är att jag ska ha dom i Thailand! Och vår och sommar!)



Ett skärp från H&M 49.50 (till shortsen! och snyggt till mycket annat)



Linne från H&M 149:- (Det ska jag ha till shortsen, instoppat och snyggt!)





I Stockholm köpte jag detta linne som också kommer vara HETT till shortsen, 99:-





Denna korta snygga "jacka" blev min för 75:-, H&M!



Det var allt för nu. Heeeej!

you know i do anything for you

Hög på musik. IGEN!

The Outfield – Your Love

Supertramp – The Logical Song

Supertramp – Breakfast In America

Bruce Springsteen & The E Street Band – I'm Goin' Down

Toto – Rosanna

Winger – Miles Away

Ry Cooder – Theme From Southern Comfort

Van Morrison – Hymns To The Silence - 2007 Re-mastered









planet of the apes

Jag och pappa har börjat kolla på Planet of the Apes, originalen alltså. Jag tror att det finns fem filmer. Men den första är bäst än så länge!

Framsidan till den andra filmen i serien!


skrattjakt

Vilket fantastiskt ord!

Idag har jag jobbat, i 4 timmar. Väldigt mycket att göra vill jag säga.. Sålde tio kaffe, typ. Men så är det när det är SAIK-damerna som spelar. Ingen vill komma och kolla! Knappt 50 pers på läktaren. Men men, jag tjänar ju pengar på att inte lyfta många fingrar, så jag är väl glad ändå! Men det är så otroligt tråkigt att bara stå.. helt ensam. Angelica och Sandra kom faktiskt förbi och höll mig sällskap en knapp timme. Det var trevligt måste jag säga. Sandra hade klippt av sig håret också, mycket snyggt.

Mamma hämtade mig när jag var klar. Vi åkte hem och satt och kikade på bilderna från Thailand 2004. Ett antal goda skratt. Men guud så härligt. Och tänka sig, snart ska vi dit igen! Jag och Denise alltså. Mamma skulle nog aldrig våga flyga så länge. Fast hon vill, men hon vågar inte. Konstigt det där, jag har aldrig förstått mig på folk som är flygrädda. Eller alltså, jag förstår ju att man kan tycka att det är läskigt att vara flera tusen meter upp i luften utan att kunna göra ett skit om det skulle hända någonting. Men det är just därför jag inte är flygrädd. Det finns INGENTING man kan göra om det händer någonting, så varför sitta och vara rädd? Nej, jag skulle kunna bo i ett flygplan. Så oflygplansrädd är jag.

Vet inte riktigt vad jag ska göra nu faktiskt. Tror att jag kanske ska ta en dusch och lägga mig framför TVn (kors i taket)! Det är liksom första veckan på länge som jag bara är hemma på kvällarna. Inget jobb, ingen fest, ingenting! Och det är hur skönt som helst faktikst. Men problemet med mig är att när jag blir ledig så här, då vill jag liksom göra TUSEN saker. Men det slutar alltid med att jag inte får nånting gjort alls. Så därför lägger jag ribban lågt ikväll, och planerat att bara kolla på TV. Vem vet, då kanske jag får hur mycket som helst gjort! Inte för att jag har någonting speciellt att göra, men ändå. Eller jo, det finns väl alltid saker att göra. PACKA tillexempel?! Nej, packa ska jag göra på söndag. Och sedan packa det sista på måndagen. Och på tisdagen ska jag bara vara helt klar, vänta på att pappa slutar. Sedan hämta Denise och Peter och åka mot Arlanda!!! Herregud, jag kan knappt tro det. Vi åker liksom snart! Om en vecka är jag och Denise på Koh Lanta, Thailand!! Förstå, förstår vad härligt! Jag hoppas att vädret blir bättre. Bloggaren Kenza är ju där just nu, och det är bara molnigt hela tiden. Men, jag blir glad bara jag slipper se Sverige ett tag, faktiskt.

JA TACK!






Ställen vi bestämt oss för att bo och besöka är Bangkok, Phi Phi, Krabi, Koh Lanta och Phuket.

once upon a time you dressed so fine!

Thailand 2004. Snygg tröja Malla!



Snygg hatt Malla!


Snygg tröja igen



Nä, det här går fan inte. Tänkte köra en liten flashback av Thailand 2004. Men bilderna är för.. ja...inte ens retro.


singin' just another soldier song


THIN LIZZY I MITT HJÄRTA

don't believe a word!

Det måste ju vara den bästa låten i världen. Thin Lizzy i mitt hjärta!

Igår tog jag årets första promenad, med mig själv, i solen. Det var så underbart skönt. Jag gick i min egen takt och lyssnade på musik i min Ipod, som jag inte har uppdaterat med låtar på kanske två år. Men när man lyssnar på tidslös musik så gör det ingenting.

Och en liten klapp på axeln till mig själv, då jag har varit duktig och ätit mat nu, i flera dagar har jag varit duktig och ätit minst ett riktigt mål om dagen. Igår gjorde mamma potatismos och jag gjorde sallad och värmde qourn. Det händer liksom inte varje dag att jag äter riktig hemlagad mat. Mest blir det att man springer på stan eller är i Valbo, och tar något att äta ute. Så har det sett ut mest hela hösten. Räknade ut att jag käkat ute (fika, lunch) för 2000 kr i månaden, dom senaste två-tre månaderna! Det är inte okej. Ändring på det.

Eftermiddagen igår spenderade jag med Ida, vi drack kaffe och snackade skit. Smidde även planer inför nästa helg, det kommer att bli awesome! Kvällen spenderade jag med systrarna hund i deras källare. Käkade biopopcorn och kollade på alla TV-program som finns, typ. Jag är ju inte så "inne" när det gäller TV-tittande. Men men, jag tyckte att jag höll en acceptabel nivå ändå.

Vi kollade sedan på Sjätte sinnet och någon dokumentär som heter Sensing murder. Sen gick jag hem, i mörkret, alldeles själv. Verkar vara smart jag. Not..

Nu ska jag betala en räkning, som jag fått en påminnelse på redan. Jag har tappat bort den gamla räkningen.. helt bortblåst. Och nu har det egentligen också gått för lång tid på påminnelsen liksom, men whata.. man kan inte begära allt av mig! Jag har ju faktiskt ett liv utanför "betala-räkningar"-dagar. Liksom. Eller nåt.

Hejjjj

Justja, nu blire stan med kusinen. ID-foto och sådant. Sen ikväll sthlm. Fan vad coolt då.

gillarnastarktalllså.

vasarusaru?

Nyåret var nice! Som alla nyår, det blev ett nytt åt liksom. Big deal, egentligen. Närå, men det var sjukt kul! Var hemma först med mamma, pappa samt deras vänner! Jag gjorde förrätt och efterrätt. Mamma fixade varmrätten. Sedan kom Angelica och Madde, och vi vandrade hem till dom där Denise också joinade oss. Vi åt ost och kex, drack och efter tolvslaget drog vi till Lobby, där var det fult ös! Eller? Efterfest på Grundbogatan hos Emil, sedan taxi hem klockan 05.00. Yeeey!







Förrätten bestod av skagenröra men här är en bild på min förrätt, som bestod av oliver istället för räkor!



Skagen med räkor till dom andra!



Desserten bestod av vaniljpannacotta med inlagda bär samt havreflarn!



Fotade ej varmrätten, för mycket kött på bilden I guess. Närå, men det var så mycket grejer. Potatisgratäng, sparris, tomater, rödvinssås och bröd! Köttätarna åt kött och jag åt qourn.


RSS 2.0