va

"Säg ett ord" sa jag till pappa. Svaret jag fick var ett ointresserat "Va?". Så det blev inte en roligare rubrik än så idag. Jag tänker faktiskt inte skriva så mycket nu. Jag måste plugga! Så jag lägger upp några bilder på sötbollarna som jag nu har lämnat till sina riktiga ägare.

Sture säger hej!




Ruben sitter vid datorn.






en fin kväll

Spontant, underbart och roligt. Det KAN faktiskt vara festligt i Sandviken på en torsdag. Det blir vad man gör det till, har jag lärt mig! Jag och E åt god mat, drack vin och jag blev lärd i hur man spelar biljard. Skratt och tårar, en kväll som kom så lägligt den bara kunde!
-

it's just another christmas without you

Såhär mysigt vaknar man på morgonen på Hyttgatan. Mysbollarna vill ha mat när dom lägger sig på min mage. Det är verkligen en god anledning att gå upp på morgonen. Man har inte mage att ligga kvar i sängen när man vet att dessa två underbara varelser vill ha mat. Världens bästa väckarklocka!
Men när dom har fått sin frukost, så vill dom gärna ha min också! Och vad gör man inte när dom kollar på en med deras söta kattögon! Jo, man ger dom en liten bit av mackan.
Idag kör jag på myskläder! Ribbade, vinröda leggings från Lindex och en grovstickad kofta från Zara. Älskar vintern! Älskar mjuka, sköna och varma kläder. Så, nu ska jag ge mig ut på stan och kanske julshoppa lite? Får se om jag hittar någonting.
PS. Jag hatar dig, dumma sjukdom, dumma biverkningar, dumma allt som har med dig att göra, försvinn ut ur våra liv och kom aldrig mer tillbaka.
V <3

sture kurrar

Han kurrar så fint, den där Sture. Han är så go och söt! Han ligger här bredvid mig i soffan och bara kurrar för fullt. Ett sådant underbart ljud. Jag vet inte riktigt vart Ruben tog vägen faktiskt. Men jag hör honom någonstans.
.
När jag vaknade imorse och kollade Facebook stod det överallt "SNÖSTORM", "Trotsar stormen och går ut". Jag förstod ingenting. Kollade ut genom fönstret och såg att det yrde snö och att det "blåste lite". Men sedan, när jag kom ut, så förstod jag. För JÄKLAR vilken snöstorm det var. Det tog dubbelt så lång tid att gå till skolan än vad det brukar göra. Och jag som väldigt sällan använder mascara gjorde såklart det just idag. Men, den höll rätt så bra ändå. Men typiskt ändå.
.
Efter skolan kom min käre far och hämtade mig i turbobilen (Magnus har ju en sån där turbomotor på sin bil), så jag hörde klart och tydligt när han stod utanför och väntade.
.
Åh, Sture är så söt! När han gäspar eller sträcker på sig så gnyr han liksom till, det låter så mysigt.
.
Har jobbat på Arenan idag, det var SAIK-Bollnäs som jag skrev igår också! Och SAIK vann! Jag vet inte med hur mycket, men sista gången jag kollade på tavlan så stod det 8-3. Fint det! Och Maggan, som jag jobbade med i Axmar denna sommar,  kom in en sväng i köket och sa hej. Hon håller på Bollnäs hon, stackarn.
-
Nu kom Ruben in i vardagsrummet också! La sig pladask på Sture och började tvätta honom. Dom är så goa mot varann, oftast, när Ruben är på bra humör om jag säger så. Önskar att jag hade kameran till hands just nu, så att jag kunde lägga upp ett kort på hur sött dom ligger. Men ni får fantisera.
-
Hade tänkt att gå och krypa ner i sängen nu, och läsa min bok Of Mice and Men, som jag läser på engelska. Det ni! Det är ju åt skolan såklart. Ska skriva en trevligt analys på den sen också. Det är mycket nu!
-
Godnattpusshej.

hard work work work

Snöstorm.Skola.Snöstorm.Jobba. Kul dag:)
Förresten, jag har den bästa Spotifylistan. Bara så ni vet liksom.

kvällsfika!

Något som är underbart är när man kommer hem sent från jobbet och är vrålhungrig. Då finns det inget bättre än att först ta en dusch, sedan göra iordning kvällsfika! Det är precis vad jag har gjort nyss. Så nu sitter jag i soffan med mackor, soygurt & müsli, ett stort glas med isvatten och såklart två hungriga katter! Dom fick nyss mat, OCH extra mycket godis eftersom jag var borta hela dagen.
Imorgon ska jag jobba igen, då det är SAIK-match. Det är SAIK mot Bollnäs, och som vi alla vet, SAIK kommer att vinna. Dom bara måste det. Det är alltid lika kul då (ibland) motståndarlaget kommer upp i restaurangen efter matchen och ska äta mat innan dom beger sig hem igen. Dom är så nedstämda (om dom har förlorat givetvis) och vill knappt äta. Haha.
Nej, nu har jag inte tid med detta längre. Jag ska hugga in i mitt efterlängtade kvällsfika!
God natt.

ruben gillar soygurt

Dagarna går sjukt snabbt här i min egna trea och två katter (klingar fint va?!). Okej, jag lånar en trea och två katter. Men nu känns det som att jag bor här på riktigt. Bror och Jennie anländer till Sverige på söndag och då är det bara att flytta hem till mitt rum igen, som är lika litet som badrummet är här.. Tråkigt, men sådant är livet. Jag har kommit igång med flytta-till-egen-lägenhet-tänket iallafall. Och det är väl bra, antar jag. Men det är inte kul att vakna av grannarnas morgonmys, så det är väl ett minus med lägenhet, att det är så fruktansvärt lyhört alltså. Kanske skulle man flytta till hus på en gång? Varför inte. En stor västkustvilla. Jag, helt ensam, i ett stort hur. Skulle rocka lite. Men, jag tror inte att min ekonomi tillåter det. Och man kanske skulle ha ett jobb?

Sture! Han är ganska söt han :)






Fina Ruben, lika söt han! :)





Det gillas att dricka ur vattenkranen!




Man tar inte Rubens sovplats Sture! Då går det som det går... :b




heading for the light

Ruben och Sture. Jag älskar er, fast att ni väcker mig på morgonen (och håller mig vaken på nätterna i största allmänhet). Ni är mina gosbollar ändå!
Skönt inlägg.

crash

Morgonen har bestått av lite pluggande. Detta pluggande som gör mig gråtfärdig! Hur kan vi människor vara så jävla grymma?! Jag förstår inte. Jag kommer nog aldrig förstå. Hur kan vi vara så grymma mot varelser som bor och lever på samma jord som oss? Vad ger oss rätten att slakta dom på det mest brutala visen, och sedan äta dom och vara nöjda?

Jag kan inte sluta tänka på hur djuren, just nu i denna sekund, slaktas och sedan äts upp av människan. Jag förstår inte. Och nu tänker du "Ja, men vi har ju ätit djur i alla år". Ja, det har vi. Men förr i tiden så jagade man sin föda och levde på det. Man tog reda på allting för att överleva! Det gör vi inte i dagens samhälle. Det slängs bort fruktansvärt mycket kött i butikerna idag. Och päls? PÄLS? Vi har med dagens teknik framställt kläder utan att djuren ska behöva offra sitt skinn eller päls. Människan idag behöver inte djurpälsar för att hålla sig varma. Bullshit.

Jag frågar, är det värt det?!

Bland annat rävar hålls i trånga burar och man tar sedan deras pälsar..


En död mink i en bur, på en svensk minkfarm 2010.


USCH! ÄCKLIGT!

SIRI

Dom bästa bokstäverna i världen.



Ord kan inte beskriva hur mycket jag vill ha dig tillbaka, älskade älskade.










I'M GOING DOWN

Minkar i fångenskap, i Sverige. Dessa blir till pälsdetaljer på våra kläder.. (Om man nu väljer att köpa päls)


ÅH! Varför är det ibland så fruktansvärt svårt att börja plugga? Jag har pluggat från och till hela dagen. Jag har fått ihop litegrann. Men mest har jag bara läst fakta. Jag ska göra en argumenterande powerpointpresentation om "Sveket mot minkarna", ni vet. Men mest blir jag ledsen och framförallt ARG när jag läser om det och ser olika videos. Usch, jag skäms över att vara människa ibland. Hur grymma är vi egentligen? Usch.

Jag hittade nyss ett klipp från England, där dom filmade inne på en kycklingfabrik och hur det gick till där. Vet ni hur länge kycklingen som ligger på era tallrikar lever? I NÅGRA TIMMAR. Dom kläcks medan dom transporteras i backar till "mördarmaskinerna". Kycklingarna sorteras upp. Females på ett band och Males på ett annat. Grabbarna tror jag får leva ett antal dagar medan det motsatta könet fraktas på band till en maskin där dom manglas, LEVANDE. Sen hamnar dom där, i kycklingpaketet i affären.

Och ja, detta händer i dagens Sverige.

SJUKT är ordet.


sunny friday!

Det är soligt ute, och genast känner jag mig lite bättre i kroppen! Och faktiskt så ska jag spendera dagen utomhus. Jag ska ta mig ner till "stan", här i vackra Sandviken. Med min käre neighbour. Jag tänkte inhandla diverse presenter till en viss helg vi så fint firar här i Sverige, nämligen Julhelgen! Varför inte börja inhandla julklapparna redan nu? I förebyggande syfte alltså, så att man slipper den där julstressen, som jag förövrigt hatar, precis innan julafton. Och visst, det kanske hör julen till att det ska stressas lite. Men stressar, det gör man ändå, vare sig alla julklappar här inhandlade eller inte. Men jag tänkte minska det LITE iallafall. Så, lite julklappsshopping en fredag som denna är inte mig emot!

Ska man ta och gå och klippa sig kanske? Lugg vore inte helt fel nu känner jag.



Pussss

mercy

Vissa dagar har man bra tur! Blir bjuden på nybakat bröd hos grannen nu :) Hon kan hon.




radio nowhere

Det är verkligen härligt att vakna innan väckarklockan ringer. Även om det bara är med 5 minuter, som idag, så är det helt underbart. Jag känner då att min kropp har fått vila den tid den behöver, och inte väcks av alarmet. Lovely! Dock hade jag knappt hunnit upp ur sängen innan V ringde och sa att Ida stod utanför mitt fönster och desperat försökte få tag i mig. PANIK fick jag och sprang ner och kollade ut genom fönstret, men, ingen Ida där inte. Jag började tänka efter och ringde istället. Hon ville bara veta om jag gick i skolan eller inte och hade inte stått utanför mitt fönster. Jag vet inte vad du fick för dig V, men jag tycker om dig iallafall.

Jag började dagen med en lång frukost. Pappa jobbar natt så han ligger och sover till klockan 14.00 ungefär. Man måste alltså vara tyst som en mus så att han inte vaknar. Han blir inte arg eller så om han vaknar, men jag vet själv hur det är att bli väckt när man helst av allt vill sova. Min förmiddag kommer bestå av städning av mitt rum. Jag har inte ens packat upp väskan jag hade med mig till Stockholm! Och då kom jag hem för fyra dagar sedan. Jag som alltid säger att jag hatar att bo i en resväska. Men som vanligt lever jag inte som jag lär. Alltid är det så.

Ute regnar det. Jag blir deprimerad. Mer än vad jag redan är. Eller, jag ska inte kalla mig själv för deprimerad, men jag är för trött för att ta tag i saker. Orkar inte, vill inte. Eller jo, jag vill, men jag vet inte vart jag ska börja riktigt. Men denna dag ska jag försöka göra någonting av! Vi får se hur det går. Nu blir det som sagt städning, och musiken ska jag spela på väldigt låg volym (tråkigt...) för att inte väcka Farsan Baloo!

Kusin Jennifer, är hon inte söt så säg!




en fluga i mitt rum

Jag hatar flugor. Flugor är äckliga. Nu ska jag dödan. Sen sova....

Eller, jag ska inte döda. Jag ska släppa ut honom. Eller henne.

Är för trött för att skriva just nu. Men imorgon! Då, då ska jag skriva minsann :)
God natt!

Praktik, Frankrike 2009, då gjordes det fina desserter.

SHE'S A LITTLE RUNAWAY

Stockholm blev som väntat, underbart! Tack Emma för en sjuuuuuuuuuuuukt rolig helg. Eller ska vi säga GALEN helg. Galet blev det! Jag har bara en sak att säga, vi är BACK IN BUSINESS!






RSS 2.0